• Zondag Trinitas - USV

 • Zondag: Trinitas-USV

  Vv Raptim was afgelopen zondag ‘de grote onbekende’ voor USV. Het 1-1 gelijkspel tegen de Coevordenaren is daarom wat moeilijk op waarde te schatten. De eindstand gaf wel de juiste verhoudingen in het veld weer.

  Na drie speelrondes heeft het team van coaches Mathijs van Faassen en Theo van ’t Zand twee punten vergaard. Omdat drie verenigingen nog maar één wedstrijd en drie ploegen twee wedstrijden hebben gespeeld, geeft de huidige stand in de klasse duidelijk een vertekend beeld.

  Zondag gaat USV op bezoek bij vv Trinitas in Boijl. Al twee keer eerder heeft USV op sportpark Boijl de degens met het team uit de Friese gemeente Weststellingwerf gekruist. In 2018 werd met 2-0 verloren en in 2019 met 1-2 gewonnen.

  De vereniging, opgericht in 2012 en ontstaan uit een fusie tussen de voetbalverenigingen O.Z.C. (Zorgvlied en Elsloo) en Boijl, komt met drie seniorenteams, één 35 + 1, één damesteam en zes jeugdteams in de competitie uit. Vanaf het seizoen 2014/2015 speelt de vereniging met haar vlaggenschip in de 3e klasse.

  De eerste wedstrijd in dit prille seizoen werd nipt met 1-0 van en in Oldemarkt verloren. Het hoofdveld van de voetbalclub verkeerde de afgelopen jaren niet in de beste staat want menigmaal moest bij onder andere regenval een wedstrijd worden afgelast. Ook dit seizoen lag de eerste thuiswedstrijd er al uit. Hierdoor en vanwege een ‘vrije zondag’ (13 teams in competitie) heeft het team van hoofdtrainer Gregory Wismeijer nog maar één competitiewedstrijd kunnen afwerken. In de beker heeft de selectie van Wismeijer goed gepresteerd. Tegen Oosterstreek (1-3) en Zandhuizen (3-0) werd gewonnen en tegen Gorredijk met 2-2 gelijkgespeeld. Op basis van doelsaldo gaat Gorredijk echter door. Zeker op haar eigen sportpark is Trinitas een geduchte tegenstander en is het voor menig team niet zo eenvoudig om daar tot winst te komen. USV zal de mouwen dan ook flink op moeten stropen om met een goed resultaat huiswaarts te keren.

  De wedstrijd in Boijl begint om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter Meine Groefsema.      

  Frank Kuiper was ook tegen Raptim één van de dragende spelers