• wedstrijdverslag USV VR1

  • Eerste overwinning USV VR1

    We moesten er even op wachten, maar daar is hij dan, de eerste driepunter van USV VR1.

    Het is even wennen bij de senioren voor USV VR1, die dit seizoen in de vijfde klasse speelt met een extreem jong team bestaande uit 4 eerstejaars senioren, 9 tweedejaars A junioren en 3 eerstejaars A junioren.

    De bekerwedstrijden, tegen twee vierdeklassers uit Elburg en Oosterwolde, gingen verloren. Tevens gingen ook de eerste twee competitiewedstrijden, tegen de twee ervaren teams van Avereest en SVI, verloren. Ondanks deze moeizame start was iedereen het erover eens dat er een duidelijke stijgende lijn te zien was bij het USV VR1 van trainer Ian Vlierman, maar dat kwam helaas nog niet tot uiting in punten.

    Tot vandaag. Onder begeleiding van de prima fluitende Henry Rorije wist USV VR1 in eerste instantie zich nog geen raad met de ruimte die men kreeg van tegenstander WVF uit Zwolle maar wist keepster Mellanie, mede dankzij hulp van de paal, haar doel schoon te houden. In de 44ste minuut, vlak voor rust, viel eindelijk de verlossende 1-0 door een doelpunt van Eva die na een steekbal van Tess de bal koelbloedig achter de Zwolse keepster schoot. In de tweede helft gooide USV alle schroom van zich af en besliste de wedstrijd met mooi combinatievoetbal in de 67ste en de 69ste door doelpunten van Loïs en Tess. Onder leiding van aanvoerster Esmé kwam de sterke verdediging van USV in de tweede helft nauwelijks meer in de problemen en nadat Nicole in de 76ste minuut de eindstad van 4-0 op het scorebord bracht konden de eerste drie punten worden bijgeschreven. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld in en tegen Lemele op 23 oktober.