• Vermakelijk bestuursuitje.

 • Afgelopen zaterdag vond het traditionele “uitje” plaats van het hoofdbestuur van USV en het bestuur van de Supportersvereniging USV. De afgelopen jaren was dit door corona niet mogelijk. Dit jaarlijkse samenkomen vindt plaats om de goede samenwerking tussen beide besturen te onderstrepen. Het wordt jaarlijks afwisselend georganiseerd door beide besturen. Dit jaar was het de beurt aan de Supportersvereniging. Voor het middagprogramma was gekozen om te gaan klootschieten.

  Met medewerking van de plaatselijke klootschietvereniging werden de bestuursleden in teams van 3 verdeeld. Met ook een aantal ervaren krachten aan de start kon er wel degelijk wat verwacht gaan worden. 

  Ook Johny Bullit gaf acte de préséance. Jan Hamers had zichzelf deze bijnaam toebedacht. Jan werkte kalm zijn rondje af. Opeens had hij het juiste gevoel. Hij vroeg daarom aan zijn teamlid om de te verwachten recordstoot vast te gaan leggen. Jan keek voorafgaand aan zijn schot vol vertrouwen in de lens. Hij draaide zich om en tuurde langs het smalle fietspas de verte in. Helaas was de uitvoering niet wat Johny Bullit voor ogen had. Na een ongelofelijke afzwaaier belandde de bal na nog geen 5 meter in het hoge gras en kwam via een nietsvermoedend boompje tot stilstand. Dit alles geheel begeleid door een harde gil van Johny Bullit. Uiteraard tot groot vermaak van zijn collega klootschieters. Het parcoursrecord van 29 schoten bleek helaas te hoog gegrepen. De uiteindelijke winnaars gingen rond in 51 schoten.

  Voor het avondprogramma trok een fietsende stoet bestuursleden naar het noorden van ons dorp om daar in Proeflokaal ZUID op ‘eigen wijze’ de dag te gaan vervolgen. Na een uitgebreid buffet mochten er onder begeleiding van de ervaren quizmasters Evert Kuterman en Niek Runhart een 36-tal vragen beantwoord gaan worden. Als klapstuk mocht natuurlijk ook het filmpje van “Johny Bullit” niet ontbreken op groot scherm. 

  Al met al kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde dag. 

  PS Mochten jullie “Johny Bullit” binnenkort tegenkomen op het sportpark? Vraag hem dan eens naar het filmpje..

  (door David Tas)

  Terwijl de rest toe is aan een versnapering, toont Jan Willem zijn grote technische vaardigheid tijdens het rondje klootschieten.