• Veel enthousiasme bij jeugdtoernooien USV!

  • Op zaterdag 1 juni vonden de jaarlijkse jeugdtoernooien van USV plaats. In de ochtend het regionale 12e Evert Runhart 4x4 toernooi en in de middag het Rommeltoernooi voor haar eigen jeugd.

    Evert Runhart 4x4 toernooi

    De onderhoudsploeg van USV had weer een knap staaltje werk geleverd door op het hoofdveld van sportpark Hulsterlanden zes piekfijne veldjes uit te zetten. Het toernooi wordt speciaal georganiseerd voor de 5- en 6-jarige jeugd, dus voor velen was dit hun eerste echte toernooi! Op de velden speelden in totaal 28 teams van 10 verenigingen uit de regio. De clubs uit het Vechtdal waren de grootste toeleveranciers met deelnemende teams van FC Ommen, FC Dalfsen, SV Nieuwleusen, SC Lemele, VV Lemelerveld en natuurlijk thuisvereniging USV. Maar ook Zwolle was vertegenwoordigd met teams van WVF en Be Quick’28, evenals de gemeente Hardenberg met SC Balkbrug en HHC Hardenberg. In totaal deden er zo’n 150 voetballertjes mee! Om 10.00 uur werden de eerste wedstrijden in gang gezet en om 12.30 uur waren de spelers uitgevoetbald. Tussen de wedstrijden door kon de jeugd zich vermaken in de speeltuin of op het springkussen. Na het laatste fluitsignaal werd overgegaan tot de prijsuitreiking. Alle spelers kregen een welverdiende medaille en konden op vertoon van deze medaille nog een ijsje krijgen van de organisatie. Het jeugdbestuur van USV kijkt terug op een zeer succesvolle editie. We zagen veel lachende kinderen en daar doen we het uiteindelijk voor. 

    USV Rommeltoernooi

    In de middag vond het Rommeltoernooi plaats. De USV-jeugd speelt dan in gemengde teams een onderling toernooi. De jeugd van de JO10 t/m JO13 werd door elkaar gehusseld, evenals de JO15 tot en met de JO19. De MO20 was afwezig in verband met hun toernooi in Zeeland, inclusief overnachting. De sfeer op het Rommeltoernooi was zeer goed: er werd fanatiek maar sportief gestreden om de eer. Na het toernooi werd om 17.30 uur de BBQ ontstoken en werden de magen gevuld. Een geslaagd Rommeltoernooi!