• Kerstgroet

 • Afgelopen week hebben we geluisterd naar de persconferentie van Mark Rutte, Hugo de Jonge en Jaap Dissel. Jaap was van stal gehaald om kort en bondig heel Nederland voor te lichten over de ernst van de situatie. Jaap praatte en praatte. Als brugman. Gelukkig nam Mark het na een klein halfuur weer van ‘m over met een samenvatting: “Dank meneer Dissel voor de heldere uiteenzetting”.

  Slecht nieuws brengen: het is een kunst. Het is ook niet het leukste klusje: iedereen brengt toch liever goed nieuws? 

  2021 is toch wel een heel bizar jaar geweest. In januari belandden we van een lock down in een avondklok. De vaccinatie startte op: we dachten allemaal dat we binnen enkele maanden van Corona verlost waren. We speculeerden in januari: wel of geen hervatting van de competities? Kan het Combitoernooi wel doorgaan? Het antwoord is bekend.

  Via een ogenschijnlijk zorgeloze zomer zitten we nu weer in lock down. Een strenge variant dit keer. Zowat alle winkels zijn dicht, opeens staat er geen file meer in Nederland. En is het stil op de voetbalvelden. De winterstop kwam erg vroeg dit jaar. En daarmee ging ook dit jaar voor USV als een nachtkaars uit. 

  Het bestuur had graag een Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. Niet zoals vorig jaar een digitale, maar een echte, in de USV kantine. Om goed nieuws te brengen. Want het gaat goed met USV. Afgelopen jaar zijn de kleedkamers gerenoveerd. Er wordt de laatste hand gelegd aan de toiletten beneden, die vanaf de buitenzijde onder de luifel bereikbaar zijn. Wat een megaklus en wat een prestatie van onze vrijwilligers. Dat zo’n verbouwing een lieve duit kost, dat wisten we. En onze penningmeester heeft zelfs daarover goed nieuws.

  Dankzij onze trouwe leden en sponsoren is de schade van de verplicht gesloten kantine beperkt gebleven. Ook de Gemeente Dalfsen verdient een pluim: vanuit het noodfonds zijn veel kosten vergoed. Onze dank is groot! Zodra het kan zullen we een ALV houden en praten we jullie graag bij. 

  2022 zal voor USV ook niet beginnen zoals we gewend zijn. De Nieuwjaarsreceptie, de USV avond, het valt allemaal niet te plannen. Ook de herstart van de competitie staat nog niet vast. Voorlopig moeten we allemaal door deze zure appel heen bijten. Uiteindelijk zullen we weer mogen voetballen, de kantine weer mogen openen en weer leuke weekenden organiseren.

  Zodra we weer perspectief hebben zullen we ons melden. 2022 kan eigenlijk alleen maar een beter jaar worden dan 2021. Een jaar waarin de KNVB gaat beslissen wanneer zaterdag- en zondagvoetbal wordt omgezet naar weekendvoetbal. Een jaar waar we de leden gaan voorleggen om de oude veldverlichting in te ruilen voor LED verlichting. Maar vooral een jaar dat we een modus vinden om met de aanwezigheid van COVID Sportpark Hulsterlanden open te kunnen houden en gewoon competitie te kunnen voetballen. Elkaar weer ontmoeten waarbij we weer volop gebruik kunnen maken van onze schitterende accommodatie. 

  Ik wens jullie fijne kerstdagen toe, een gezellig oud&nieuw en een heel mooi 2022!   

  Namens het Bestuur van USV, 

  Michiel Smudde

  Voorzitter