• USV-Vrouwen 1: even bijpraten

 • Hallo, hallo allemaal! Het is al een tijdje geleden dat wij iets van ons hebben laten horen. Wij snappen dat jullie natuurlijk ontzettend nieuwsgierig zijn hoe onze weken zijn verlopen. We kregen al de nodige vragen over onze offline weken, maar voor de echte trouwe volgers zijn wij wel actief geweest op Instagram! Maar hierbij praten wij jullie graag even bij. 

  Wij zijn op vrouwenweekend geweest! Donderavond waren de voorbereidingen al in volle gang! Met ook dank aan PLUS Luuk Tijs: Daar mochten we eerst de nodige boodschappen doen! Vrijdagmiddag verzamelden wij bij USV om alle bagage in te pakken. Want dat was wel een klus. Na een uur vertrokken wij met volle moed richting Maastricht. We waren nog niet bij de Lichtmis of er begon al een lampje te branden in de bus… De bandenspanning was heel laag. We zaten niet ver van een klapband af. Het toernooi spookte al door ons hoofd. Bij de allereerste beste benzinepomp zijn we gestopt om de banden op te pompen: 1 team, 1 taak. Ook verder verliep de reis moeizaam, veel files en een lege muziekbox maakten het er niet gezelliger op. Gelukkig hadden wij onze enige echte zangeres Mellanie aan boord! Voor Femke begon het weekend nog niet, want een tentamen moest nog even gemaakt worden. Dit moest door alle vertraging in de bus! Maar 1 team, 1 taak en Femke heeft haar tentamen gehaald! We gingen snel een hapje eten bij de Maccie, want we moesten door. We waren al 2,5 uur langer onderweg… Eindelijk kwamen we aan bij de voetbalvereniging in Maastricht en daarna ook bij onze overnachtingsplek, de welbekende school! We kregen weer een mooi, klein klaslokaal waar we met 19 mensen moesten slapen. Alle tafels en stoelen stonden er nog dus die moesten we eerst maar even naar de gang verplaatsen. Anders hadden we veel te weinig plek. Tijd om de luchtbedden op te pompen en onze bagage in het klaslokaal te proppen. Daarna begonnen we aan onze avond uit. We gingen met de hele groep Maastricht in. Het werd een gezellige avond die doorging tot in de late uurtjes…. 

  Na een kleine 3 uur slaap werden we moeizaam wakker. Tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijden. Maar natuurlijk eerst even goed ontbijten. Helaas met een mega droog broodje. Mellanie verstoorde nog even de rust. Dit zorgde voor de nodige gekke blikken en opmerkingen van de overige ontbijtgasten, maar wij trekken ons daar niks van aan… 1 team, 1 taak. Op naar het voetbalveld! De eerste wedstrijd was tegen een Nederlands team, helaas 4-0 verloren. We moesten nog even warm worden. Dat lukte wel bij de volgende wedstrijd. Een Duits team stond op ons te wachten, FC KRAY!?!? De naam zegt al genoeg, wát hadden we last van deze agressieve tegenstander. Rare Duitse woorden werden ons toegegooid, maar wij bleven ons spel spelen. Tijdens de wedstrijd kreeg onze coach Ian Vlierman het flink aan de stok met een Duitse coach. Opeens stonden ze oog in oog. Ian zei ‘in zijn beste Duits’ het volgende tegen deze vent: “she’s just trying to get the ball,” waarop de Duitse coach antwoord gaf; “NO SHE’S TRYING TO KICK HER HEAD OFF.”  We hebben met bloed, zweet en tranen gevochten, maar helaas viel de 0-1 nog voor de Duitsers. Wij blijven natuurlijk altijd positief, de box ging aan en ook de karaoke werd weer gestart! Het publiek om ons heen danste gezellig mee en we werden vaak gefilmd. Blijkbaar kennen ze onze gezelligheid niet in het zuiden van het land. 

  De volgende wedstrijd was tegen een 35+ vrouwenteam. Een hééééél ander team dan de Duitsers. Lieve vrouwen die op een laag pitje voetbalden. We hebben 2-0 gewonnen. Tijd om te douchen en naar Maastricht te gaan. We gingen lunchen en er was nog tijd om even te shoppen. Daarna terug naar de school voor de nodige powernapjes. Het eten werd ondertussen besteld en daarna was het tijd voor een iets rustigere avond. Er werden veel spelletjes gespeeld en een aantal is nog Maastricht ingegaan. 

  De wekker ging weer vroeg op zondag. Tijd om alle rommel op te ruimen en in te pakken. Rond 9.00 uur was het klaar en waren we onderweg naar het sportpark. Helaas door de nodige blessures moesten we vandaag met 10 meiden voetballen, maar we blijven positief en we gingen er natuurlijk voor. Het radje werd gedraaid en er ontstond een wisselende opstelling. Een centrale verdediger opeens in de spits. Een linksbuiten opeens als centrale verdediger en ga zo maar door. Maar ook hiermee wisten wij te winnen, want tegen 11 Duitsers werd het 1-2 voor ons! Na deze wedstrijd hadden we een lange pauze. Het weer was niet best dus we gingen de kantine in en natuurlijk ging de box ook aan!! De karaoke werd weer gestart en weer deed de hele kantine gezellig mee. Ook de volgende wedstrijd speelden we in een fantasie-opstelling, maar weer gewonnen! Nu met 1-0. Daarna was de voetbalpret wel een beetje over en waren we er klaar mee. De laatste wedstrijd om de 7de en  8ste plek werd geskipt. En zijn we lekker gaan douchen. Alleen Marjet moest zich nog even laten zien tijdens de penaltybokaal, maar dat is niet haar sterkste punt. Die pret was snel over. 

  Op naar huis. Het weer was niet lekker en we hadden wel zin in een hapje eten. Gelukkig was La Cubanita in Nijmegen al geboekt en konden we daar aanschuiven. Daarna moesten we nog ruim een uur rijden. Rond 21.00 uur waren we weer bij USV. We kijken terug op een leuk en gezellig ‘kamp’. Volgend jaar gaan wij zeker weer op vrouwenweekend! 

  Dat was ons ‘kampavontuur’. Dan nu verder met onze team bbq! Helaas moeten wij na 3 jaar afscheid nemen van onze lieve trainer. Ook moeten wij afscheid nemen van onze stagiair en trouwe vlagger. Om 14.30 uur hebben we ons verzameld bij onze lieve vrijwilligster Hetty Vink. Ian trapte de bbq af, met voor iedereen een persoonlijk woordje. Daarna gingen we een hapje eten. Daarna waren wij natuurlijk als team aan de beurt om iedereen te bedanken. Want wij zijn ontzettend blij met iedereen. Na 3 jaar samen te zijn geweest, konden wij natuurlijk wel het een en ander vertellen over Ian. Na al onze lieve woorden was het tijd voor KARAOKE. Er werden veel mooie duetjes gezongen en er zijn veel nieuwe zangtalenten ontdekt. Lieve Ian, Milan, Irma en René, nogmaals bedankt voor alles! Daarna gingen we naar de vrijwilligersavond bij USV. Ook hier ging onze Karaoke verder en maakten wij als USV Vrouwen 1 deze avond tot een groot succes. 

  Iedereen kan ons komend seizoen boeken voor feestjes en festiviteiten.Dan komen wij graag met zijn allen langs voor een onvergetelijke karaokeavond. Stuur dan een berichtje naar het volgende insta account: usvvrouwen1 

  Even op vakantie en daarna zijn alle ogen gericht op volgend seizoen, want een nieuwe trainer! Wij zijn er weer klaar voor en hebben er veel zin in. Jullie support is ook volgend seizoen meer dan welkom. Tot dan!

  Liefs USV vrouwen 1.