• USV in vrije val naar beneden

• Ook in Oldemarkt vond USV geen parachute om de na de winterstop ingezette vrije val te breken. Door de afgetekende 4-1 nederlaag is USV intussen afgegleden naar de voorlaatste plaats van de ranglijst. Al in de 6e minuut verbleekte het zicht op een succesje. Klaas Braad stond als een vogel zo vrij om een voorzet van rechts af te ronden. Dat mocht een dekkingsfout worden genoemd. USV bleef de onderliggende partij omdat vrijwel alle duels om de bal in Oldemarkts voordeel werden beslist. In de 24e was het Jorrid Minnema die de voorsprong van de thuisclub verdubbelde met een laag schot in de verre hoek. Uit het niets had Niek Ekkelenkamp even later een enorme kans om de achterstand terug te brengen, maar de USV-aanvoerder vergat zijn hoofd tegen de bal te zetten. Na rust was de wedstrijd wat meer in balans. USV liet zich meer zien, maar bleef tandeloos. Een kwartier voor tijd mocht Wouter van der Vegt aanleggen voor een penalty na een onschuldige struikelpartij met Thijmen Stegeman (3-0). Dat leek wat goedkoop. In de 78e minuut kreeg ook USV een strafschop cadeau na wat geduw bij een corner. Frank Kuiper schoot onberispelijk raak (3-1). USV zette nog even aan, maar toen Jorrid Minnema er op snelheid vandoor ging was het over en uit. De beste man van het hobbelige veld zorgde voor de 4-1 eindstand. Komende week zal de benarde positie van USV zeker niet verbeteren. Dan heeft USV een verplichte vrije dag vanwege het oneven aantal teams in de competitie. Een week later komt HODO op bezoek.