• USV in finale nacompetitie na winst op THOS

  • In het verre en warme Beerta nam USV met THOS ook horde 2 in de nacompetitie met als inzet een plaats in de 3e klasse. In de finale van komende zondag is Weerdinge de tegenstander. 

    Toen de groene en blauw rook was opgetrokken ging het tot aan de ingelaste drinkpauze vrij gelijk op. Maar al snel daarna nam USV het heft in handen om dit ook niet weer los te laten. Niek Ekkelenkamp probeerde het een paar keer, Thijmen Stegeman mikte naast, Max Schaeffer haalde de achterlijn maar vond geen vrije man en een voorzet van Wouter Smudde scheerde over een paar kopgrage USV-hoofden. En THOS? Dat kreeg richting het rustsignaal nog een vrije trap op een veelbelovende plaats. De inzet smoorde in de muur. Ook na rust bleven de Oost-Groningers volharden in het spelen van de lange bal om de hooguit anderhalve man voorin aan het werk te zetten. Dat lukte zelden. Ook al omdat Sander Schaeffer (hij speelde zijn 250e wedstrijd in de hoofdmacht) en Stan Scholten niet van plan waren iets weg te geven. USV had duidelijk veel meer inhoud dan de thuisploeg. Maar de voorsprong bleef uit. Ook na de inzet van Frank Kuiper. Keeper Julan Smeins moest lossen op het lage schot. Waarna USV vergeefs om een penalty riep toen Wouter Smudde zwaar werd gehinderd de rebound binnen te werken. In de 63e minuut was daar eindelijk de verlossende treffer. Smeins had een venijnig schot van Dennis van der Veen tot corner verwerkt. Die werd door Thijmen Stegeman panklaar op het hoofd van dezelfde Dennis van der Veen gemikt (0-1). Met Jort Kouwen en Milan Haddocks als verse krachten op de vleugels ging USV nadrukkelijk op zoek naar de definitieve beslissing. In de 81e minuut raakte Frank Kuiper de paal. Weer was Wouter Smudde alert, maar lepelde de prachtkans net over in plaats van onder de lat. Zo bleef THOS toch nog geloven in een ‘lucky shot’. Dat werd bewaard tot de laatste minuut toen ergens vanaf het middenveld een THOS-raket werd afgevuurd die door een hoge stuit maar rakelings het USV-doel miste.

    Matchwinner Dennis van der Veen (4) met de zoveelste USV-aanval op het doel van THOS. 

    Door deze meer dan verdiende 0-1 zege staat zondag tegen Weerdinge een plaats in de 3e klasse op het spel. Zondagavond wees alles erop dat dit beslissende duel wordt gespeeld bij HODO in Hollandscheveld. Aftrap 14.00 uur op het prachtige sportpark ‘t Hoge Bos. Er gaat weer een bus die kant op. Volg de USV-kanalen voor verdere berichten hierover.