• USV blij met kunstgras op veld 3.

 • Eind vorig jaar stelde de Dalfser gemeenteraad geld beschikbaar voor de vervanging van bestaande kunstgrasvelden. Daarnaast werd besloten in de ‘kern Nieuwleusen’ een natuurgrasveld om te zetten in een kunstgrasveld. 

  Bij USV of sv Nieuwleusen?

  De precieze locatie van het extra kunstgrasveld werd overgelaten aan beide verenigingen. Na tal van gesprekken hierover is overeengekomen het natuurgras van veld 3 bij USV (door de gemeente aangeduid als het ‘Vossenveld’) te vervangen door kunstgras. Ook maakten de clubs een aantal basisafspraken over het gebruik ván en de toegang tót dit extra kunstgrasveld. Zo kunnen de voetballers van sv Nieuwleusen op zaterdagmiddag terecht bij USV om wedstrijden te spelen op het nieuwe kunstgras. Hiertoe wordt een nieuwe doorgang gemaakt tussen beide accommodaties. 

  Tot nu toe beschikt USV uitsluitend over natuurgrasvelden. Die moeten juist in de mooiste tijd van het jaar maanden op slot voor herstel en onderhoud. Maar ook bij slecht weer worden deze velden regelmatig afgekeurd voor trainingen of wedstrijden. Daardoor moet er te vaak nee worden verkocht aan de voetballende leden. Een kunstgrasveld op sportpark Hulsterlanden biedt USV dan ook veel kansen om de voetbal- activiteitenagenda creatiever en met minder beperkingen in te vullen. Goed nieuws dus! 

  Medio dit jaar afgerond

  Vrijdagmorgen (17 maart) werden alle handtekeningen gezet. Het plan is om het nieuwe kunstgrasveld op sportpark Hulsterlanden medio dit jaar kant en klaar op te leveren.

  De grassprieten op veld 3 van USV (zie pijl) worden vervangen door kunstsprieten.