• USV bijt tanden stuk op Oranje Zwart (1-2)

  • In het schemerdonker van sportpark Hulsterlanden kwam USV alsnog met lege handen te staan in de kelderkraker tegen Oranje Zwart.

    De Wanneperveners spelen bepaald geen tikkie-takkie-voetbal, maar doelman Marcel Petter heeft armen als een inktvis, de 40+ tandem Kleene staat bol van de ervaring en voorin rijdt iedereen op een opgevoerde brommer. Oranje Zwart is dan ook hard op weg zich te handhaven in de 3e klasse.

    Nadat de gasten zich al een paar keer voorin hadden gemeld, was USV tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Frank Kuiper zag een gaatje naast Petter in de korte hoek, maar raakte de paal. Direct daarna werd een inzet van Niels Kappert gekeerd op de doellijn. Even later was het aan de overkant wel raak toen een hoge voorzet vanaf links voor de voeten belandde van Stephan Besuijen (0-1). Koren op de molen van Oranje Zwart. Volgens beproefd recept werd achterin resoluut opgeruimd om voorin de snelle spitsen aan het werk te zetten. USV had het er lastig mee. Meteen na rust pakte USV het initiatief. Oranje Zwart werd flink in de tang genomen. De pressie leverde in de 52e minuut de gelijkmaker op. De na hands toegekende strafschop van Frank Kuiper werd gekeerd door Marcel Petter, maar in alle drukte voor het doel schoot Niels Kappert alsnog raak (1-1). USV wilde meer en kreeg kansen. Zo was Max Schaeffer net te gehaast om een prima voorzet van Niels Kappert af te ronden. Na ruim een uur was het toch raak voor USV. Max Schaeffer schoot hard op de paal, waarna Ian Vlierman knap afrondde. Het feestje werd helaas verstoord: buitenspel. Waarna Oranje Zwart zich langzaam hervond. Steeds vaker weer werden de razendsnelle spitsen Jordy Hoorn en Karim Aouled bereikt. Het was dan ook geen toeval dat dit duo USV in de 86e minuut de das omdeed. Aouled ging er op rechts vandoor, zette de turbo aan en gaf een panklare voorzet aan Hoorn (1-2). Sluitstuk van een spannende wedstrijd waarin beide ploegen vol overgave streden voor de punten.

    USV zet aan voor de gelijkmaker. Die zou pas na rust op het scorebord verschijnen.  

    USV heeft geen tijd om lang bij deze tegenvaller stil te staan. Zondag staat de uitwedstrijd tegen Olyphia op het programma. Beide ploegen delen de laatste plaats. De belangen zijn dus groot In Noordwolde. De bus vertrekt om 12.00 uur. De wedstrijd op sportpark Spokedam begint om 14.00 uur.