• USV 1 pas 13 februari weer in actie voor competitie.

 • USV 1 ging al vervroegd met winterstop. De KNVB heeft ook de herstart na deze onderbreking met 3 weken uitgesteld. De speelrondes van 16 januari (inhaal/beker), 23 januari en 30 januari zijn geschrapt. De eerste volledige wedstrijddag in de 3e klasse D Noord is nu zondag 6 februari. Toevallig is USV dan vrij door het oneven aantal teams in de competitie. Daardoor komt USV pas op zondag 13 februari weer in actie. Dan komt koploper HODO op bezoek.

  In het programma dat tot nu toe bekend is, ontbreken voor USV nog 4 wedstrijden: Oldemarkt uit, Ruinen thuis, Oranje Zwart uit en Olyphia thuis. Hiervoor zal nog een speeldag gevonden moeten worden. Misschien op een van de inhaaldagen. Maar veel meer voor de hand ligt dat er in het voorjaar midweekse wedstrijden worden vastgesteld. Of denk aan een dubbel met de Pasen. USV heeft intussen 8 wedstrijden gespeeld. Bij clubs als Raptim, Trinitas en Oranje Zwart staat de teller nog maar op 6. Die hebben dus nog 18 wedstrijden te gaan.

  En dan hebben we het nog niet over alle onzekerheden rond virusvariant Omikron. De huidige beperkingen gelden tot en met vrijdag 14 januari. Een verlenging hiervan zal ook weer gevolgen hebben voor de herstart van het seizoen. Ook mogelijke afgelastingen door weersomstandigheden in februari/maart kunnen extra roet in het eten gooien. De grote vraag is dan ook of na 2 voortijdig afgebroken seizoenen de huidige editie 2021/2022 wel ongeschonden over de finish komt.

  Hieronder het tot nu bekende speelschema voor USV 1:

  6 februari:         USV - vrij door oneven aantal

  13 februari:       USV - HODO

  20 februari:       Inhaal / beker

  27 februari:       Inhaal / beker (carnaval)

  6 maart:            Protos - USV

  13 maart:          USV - Oldeholtpade

  20 maart:          Sweel - USV

  27 maart:          Raptim - USV

  3 april:              USV - Oldemarkt

  10 april:            Ruinen - USV

  18 april:            Inhaal / beker (paasmaandag)

  24 april:            USV - Oranje Zwart

  1 mei:               Olyphia - USV

  8 mei:               Inhaal / beker

  15 mei:             USV - Trinitas

  22 mei:             Steenwijkerwold - USV

  29 mei:             USV - Dwingeloo

   

  Datum nog onbekend:

  Oldemarkt - USV

  USV - Ruinen

  Oranje Zwart - USV

  USV - Olyphia

   

   

  Donderdagavond 25 november kon de inhaalwedstrijd tegen HODO nog gewoon worden gespeeld. De koploper is ook meteen de eerste competitietegenstander in het nieuwe kalenderjaar.