• UPDATE: voortgang competities.

  • Donderdagavond werd duidelijk dat de competitie voor de categorie A (USV 1) dit kalenderjaar niet meer wordt hervat. Sportparken moeten om 17.00 uur dicht en er is onvoldoende politiek draagvlak om deze sluitingstijd voor de amateursport te verruimen. Dit betekent dat er niet of nauwelijks getraind kan worden. De KNVB vindt dit voor de A-categorie onverantwoord. Trainingen maken voor deze prestatieve teams onderdeel uit van de tactische en fysieke voorbereiding. 

    Categorie B (overige teams van USV) kan wel gewoon blijven voetballen. Bij dit meer recreatieve voetbal ligt de intensiteit bij wedstrijden aanmerkelijk lager. Ook wordt er minder vaak en intensief getraind. Naast trainingen nu ook wedstrijden schrappen zou het risico van ‘bewegingsarmoede’ vergroten, aldus de KNVB. 

    Kort samengevat

    • USV 1 heeft vervroegd winterstop. Volgens de huidige speelkalender wordt de competitie hervat op zondag 16 januari met een inhaalronde. Vooralsnog is USV 1 hiervoor niet ingeroosterd. Een week later staat de thuiswedstrijd tegen Olyphia op het programma.
    • Alle overige teams van USV werken tot de winterstop het vastgestelde wedstrijdprogramma af.