• Streep door volledig uitspelen competities

 • Door de maandagavond 14 december afgekondigde lockdown van ons land, is het volledig uitspelen van competities niet meer haalbaar. Voorwaarde voor dit scenario was een herstart rond half januari. Dit zit er niet in nu de nieuwste beperkingen in elk geval gelden tot en met 19 januari. In het meest gunstige geval kunnen clubs pas dan de trainingen hervatten.

  Daardoor komen voor de seniorencompetities nu 2 alternatieve scenario’s in beeld.

  • De huidige competities opdelen in 2 poules en binnen deze poules een hele competitie afwerken.
  • Het uitspelen van uitsluitend de eerste helft van het seizoen.

  Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om zich klaar te stomen voor een herstart. De definitieve keuze voor een van deze opties wordt daarom pas verwacht na de persconferentie van 12 januari. Dit geldt ook voor besluitvorming over het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

  Geen verdere beperkingen jeugd

  Volgens de nu geldende richtlijnen mogen seniorenteams alleen trainen in groepjes van 2 personen en met 1,5 meter afstand. De maatregelen voor de training van de jeugd zijn niet verder aangescherpt. Dit betekent geen beperking in groepsgrootte en onderlinge afstand. Jeugdteams mogen onveranderd onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Dit alles zonder publiek terwijl clubgebouw, kleed- en doucheruimtes op slot blijven.