• Nieuwe corona maatregelen per 25 januari

 • We mogen weer! 

  25 januari kondigde het kabinet versoepelingen aan. Versoepelingen die het mogelijk maken de competitie weer te hervatten en te gaan doen wat wij als USV-ers het liefste doen.Genieten van het spelen en of bekijken van wedstrijden en het uitgebreid analyseren van deze wedstrijden in de kantine onder het genot van een warme of verfrissende consumptie. Hiervoor blijven de eerder opgestelde basisregels van kracht. Daarnaast gelden per direct de volgende maatregelen:

  De kantine gaat per direct weer open tot 22.00 uur.

  • Voor het betreden van de kantine gelden de volgende regels:
  • Vanaf 18 jaar toegang met een geldig Corona toegangsbewijs
  • Bij binnenkomst en verplaatsing in de kantine draagt iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje.
  • Binnen moet men 1,5 meter afstand houden en is een vaste zitplaats verplicht.

  Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.                                                                                                        

  • Ook hiervoor geldt een corona toegangsbewijs vanaf 18 jaar en ouder tijdens trainingsavonden en op wedstrijddagen. Dit geldt ook voor ouders van jeugdleden.
  • Gebruik de kleedkamers alleen om snel om te kleden en na het sporten snel te douchen. Blijf hier niet hangen!  

  De toegangspoorten gaan weer open voor publiek                                                                                     

  • Publiek is weer welkom bij trainingen en wedstrijden tot max 22.00 uur                                                                       
  • Voor personen vanaf 18 jaar is 1,5 meter afstand houden verplicht. 

  Wedstrijden zijn toegestaan

  • Het gaat hierbij om onderlinge wedstrijden en wedstrijden tegen andere clubs al dan niet in competitieverband.  

  Bekervoetbal komt te vervallen.

  • Voor alle categorieën komt het bekervoetbal te vervallen. De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. Er wordt prioriteit gegeven voor het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

  Competitie  

  Categorie A senioren mannen en vrouwen

  De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat zij zich grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Het uitgangspunt is dat ze een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een 3e seizoen zonder eindrangschikking vinden zij onaanvaardbaar. 

  In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld. 

   Categorie A jeugd veldvoetbal 

  Doelstelling voor deze competities is om op korte termijn tot afronding van de najaarscompetitie te komen. Voor komend weekend, 29 en 30 januari, zijn de eerste inhaalwedstrijden al ingepland en de wijze van afronden van de najaarscompetitie kan per competitie verschillen. Gezien de grote verschillen in aantal wedstrijden tussen de verschillende teams, zal de komende weken duidelijk worden, wanneer de KNVB concreet verwacht deze competities af te kunnen ronden. 

  Op basis hiervan kan dan worden bepaald hoe de voorjaarscompetitie kan worden vormgegeven. Naar verwachting zullen zij medio februari (na het weekend van 12 februari) met nadere informatie komen over de opzet van de voorjaarscompetitie en de daaraan gekoppelde speeldagenkalender.  

  Categorie B veldvoetbal 

  Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd. 

  De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

  Algemene ledenvergadering 8 februari a.s. 

  De Algemene ledenvergadering wordt zoals gepland online gehouden. Zoals in de uitnodiging al werd aangegeven is er een mogelijkheid de vergadering fysiek bij te wonen. Hiervoor zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus graag van tevoren aangeven of u hier gebruikt van wenst te maken.

   Een uitgebreide beschrijving van de maatregelen is terug te vinden in het protocol van NOCNFS

  https://nocnsf.nl/media/5260/noc-nsf-protocol-verantwoord-sporten-v260122.pdf


  Sportieve groet, namens het bestuur, 

  Daniëlle Vlierman