Supportersvereniging

De Supportersvereniging USV is opgericht in 1974. Deze sympatieke vereniging is op diverse fronten actief ter ondersteuning van USV en heeft in de loop der jaren al diverse zaken in en rondom het clubgebouw van USV weten te realiseren. In de statuten van de vereniging staat dan ook vermeld dat de vereniging tot doel heeft de Union Sport Vereniging financieel en moreel te ondersteunen. Met name de jeugdtak wordt hierbij niet vergeten. Genoemde statuten, welke in een notariële akte zijn opgenomen, betekenen tevens dat de Supportersvereniging geen onderdeel is van USV, maar een zelfstandig opererende vereniging.

Enkele hoogtepunten in het bestaan van de Supportersvereniging

Het realiseren van een schitterende tribune op het sportpark van USV. Deze tribune werd in januari 1990 officieel aangeboden tijdens de viering van het 60-jarig jubileum van USV.

De viering van het 25-jarig jubileum in 1999. Op 15 mei van dat jaar waren maar liefst 4.000 mensen op het sportpark USV aanwezig om het door de Supportersvereniging georganiseerde luchtballonnenfestival bij te wonen. Toen ging het dus van beneden naar boven.

Met de viering van het 40-jarig jubileum in mei 2014 werd het tegenovergestelde gedaan, in die zin dat men toen van boven naar beneden kwam.  Het sportpark “Hulsterlanden” was namelijk het decor van een nog nooit in Nieuwleusen vertoond evenement, te weten een spectaculaire parachutisten-show.

Het jubileumjaar 2014 werd extra glans gegeven in de vorm van een schenking aan USV van maar liefst € 12.500,- ten behoeve van de nieuwe inrichting van de kantine van USV.

Het in samenwerking met het bestuur van USV gerealiseerde asfalt-boardingveld. Dit boardingveld is uniek in de wijde regio en is een parel van de USV-accommodatie.

In 2009 is een grote bijdrage geleverd aan de bouw van een schitterende statribune tegenover de hoofdtribune.


Een kleine greep uit andere gerealiseerde zaken:
-de aanleg van een speeltuintje op het sportpark;
-de aanleg van tegelpaden rond de velden;
-nieuwe zitbanken rondom het hoofdveld;
-de aanleg van een fietsenstalling bij de entree van het sportpark;
-de aanschaf van jassen voor de jeugd- en seniorenleiders;
-de aanschaf van een tractor met aanhangwagen voor de diverse onderhoudswerkzaamheden;
-de aanschaf van een tractor met aanhangwagen, een zitmaaier, een mini-tractor, een blad/grasveger en ander divers materiaal voor de diverse onderhoudswerkzaamheden
-de aanschaf van een loods als oplossing voor het gebrek aan opslagruimte;
-de plaatsing van kuipstoeltjes op de hierboven genoemde tribune;
-de aanschaf van tenues voor de clubscheidsrechters.

Bovenstaande opsomming geeft aan dat de Supportersvereniging constant alert is op vernieuwing en aanschaf van zaken, die het verblijf in en rondom het clubgebouw veraangenamen. De hechte groep vrijwilligers, waarop altijd een beroep gedaan kan worden, is hierbij onmisbaar.

Met deze groep vindt dan ook met enige regelmaat overleg plaats over aanschaf, vernieuwing en uiteraard onderhoud van al datgene wat op het meer dan schitterende complex gerealiseerd is.

De financiële draagkracht voor het realiseren van bovenstaande wordt voornamelijk verkregen uit de contributiegelden (slechts € 10.00 per jaar), de deelname aan de Grote Clubactie, de verkoop van programma's en de verkoop van loten voor het rad van avontuur bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Voorts wordt ieder jaar in februari (rond Valentijnsdag) de voorjaarsplanten-actie georganiseerd. Net als met de Grote Clubactie, zetten de jeugdleden dan hun beste beentje voor bij de verkoop.

Het ledenaantal bedraagt momenteel ruim 400 leden. Een achterban waarmee de toekomst zonnig tegemoet gezien kan worden. Een toekomst waarin de Supportersvereniging zich niet alleen sterk maakt om de gebruikelijke activiteiten te continueren, maar tevens oog heeft voor nieuwe activiteiten waar de gehele vereniging USV, en in het bijzonder de jeugd, van kan profiteren.

De huidige bestuursfuncties zijn als volgt verdeeld:
Voorzitter: Rudger Jan Vogelzang
Secretaris: Hans Wink
Penningmeester: Gerjan Kappert
Bestuurslid: Aalt de Weerd
Bestuurslid: Marco Hilberink
Bestuurslid: Remco Oostindien
Bestuurslid: Arjan Lindeboom
Bestuurslid: David Tas


 
 
 
  

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!