USV
4
0

Speler Statistieken

USV
QTY Event Tijd
Ron Meijerink 1 29'
Frank Kuiper 1 35'
Rick Timmerman 1 64'
Leon Kooiker 1 67'
Tijd Event QTY
1 Julian Pol
1 Vincent Coeling

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
W.G.F. Arends

USV doet goede zaken tegen HODO (4-0)

Ondanks de vrieskou zette consul Henk Talen zondagochtend het licht op groen. Een uitstekende beslissing. De zon deed volop zijn werk waardoor de grasmat op sportpark Hulsterlanden een paar uur later prima bespeelbaar was.

Beide ploegen hadden wel veel last van de straffe oostenwind. Waardoor veelbelovende acties zomaar over de zijlijn waaiden. Rode lantaarndrager HODO kon het een half uur lang goed bijbenen. Toen gaf USV extra gas. Een slimme steekbal van Rick Timmerman zette Ron Meijerink alleen voor doelman Marcel Pol (1-0). Nog geen 5 minuten later miste specialist Sander Schaeffer de kans om vanaf 11 meter de voorsprong te verdubbelen. Dit na een overtreding op Rick Timmerman. Keeper Marcel Pol dook de goede kant op, maar had weinig eer van zijn werk.

HODO  doelman Marcel Pol stopt de penalty van Sander Schaeffer.

De aansluitende corner bleef hangen in de wind, precies op maat voor Frank Kuiper. Met een fraaie omhaal liet hij alsnog de 2-0 liet noteren. Ook na rust had USV het betere van het spel. In de 65e deed Ron Meijerink knap werk op de achterlijn. Zijn voorzet werd door de attente Rick Timmerman van dichtbij ingekopt. Even later kreeg Ron Meijerink vrije doorgang richting Pol. Die wist voor de zoveelste keer te redden, maar was kansloos toen Leon Kooiker zich ontfermde over de rebound (4-0). Een ruime en zeer verdiende overwinning voor USV. Waarmee een belangrijke stap werd gezet om afstand te nemen van de gevarenzone. Zondag gaat USV op bezoek bij OVC ’21. De Vechtdalklassieker op Westbroek begint om 14.00 uur.

 

USV 1 (zon)  4 - 0  HODO 1 (zon)

 

Hodo speelde tegen USV uit Nieuwleusen, dat met 16 punten uit 16 wedstrijden op de 10e plaats in de 3e Klasse(C) staat. Hodo verloor uiteindelijk met ruime cijfers(4-0) tegen mannen van scheidende trainer Theo van ’t Zand uit Staphorst, die de nieuwe hoofdtrainer van Wacker uit de Wijk wordt. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter W.G.F Arends uit Hoge Hexel, op het mooie sportpark Hulsterlanden.

Eerste helft:

In de beginfase waren de beide ploegen duidelijk zoekende om in het juiste ritme te komen. Door de koude, gure oosten wind, dwars over veld, zagen we aan beide kanten veel balverlies en slordige passes. In het eerste kwartier waren dan ook weinig kansen en mogelijkheden te signaleren. Een vrije trap van Ruben Profijt, werd via het hoofd van een USV-verdediger tot corner verwerkt. De hoekschop leverde uiteindelijk niets op. Na ongeveer een half uur spelen was het topscoorder Ron Meijerink, die USV op voorsprong bracht. Hij kwam oog in oog met keeper Marcel Pol en faalde niet in de afwerking. In de 35e min. was het Frank Kuiper, die op de rechterflank doorbrak. De spitsspeler van USV werd, volgens scheidsrechter Arends, dusdanig gehinderd door Hodo-verdediger Ruben Profijt, dat hij resoluut naar de penaltystip wees. Aanvoerder Sander Schaeffer ontfermde zich over deze buitenkans, maar keeper Marcel Pol stopte de penalty op prima wijze. In de 35e min. was het Frank Kuiper, die wel de 2-0 voorsprong, met een prima omhaal, op het scorebord bracht. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft:

Na de thee kwam Hodo ongewijzigd uit de kleedkamer. Het eerste kwartier in de 2e helft golfde het spel heen en weer, bemoeilijkt door de straffe, oosten wind. Zienderogen zag je dat USV steeds meer en beter grip op de wedstrijd kreeg, waarbij het aantal mogelijkheden en kansen voor Hodo minimaal waren. Hodo trainer André Blom was genoodzaakt enkele wijzigen door te voeren. Verdediger Ruben Profijt moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Peter Veld. Tegelijkertijd kwam Kelvin Peeks in het veld voor Tymon Smeding. In de 65 minuut, stond de Hodo-verdediging niet goed en het was Rick Timmerman, die met een kopbal de 3-0 liet aantekenen. Slechts enkele minuten later, was het de volledig vrijstaande Leon Kooiker, die de voorsprong vergrootte en 4-0 scoorde. Kortom, de wedstrijd was gespeeld. Terugkijkend kon geconcludeerd worden, dat USV het betere spel had en vooral de spitsen effectiever en scherper waren. Marc ten Cate werd nog vervangen door Glenn Kikkert.  

Scoreverloop:  28e min. Ron Meijerink(0-1), 35e min. Frank Kuiper(2-0), 64e min.Rick Timmerman(3-0) en 68e min. Ron Kooiker(4-0).

Opstelling Hodo:

Marcel Pol, Julian Pol,  Marc ten Cate(78e min. Glenn Kikkert), Ruben Profijt(60e min. Peter Veld), Vincent Coelingh, Ricardo Benjamins, Jorny Otten, Jorn Smit, Timon Smeding(60e min. Kelvin Peeks), Patrick Timmerman, Boy Schonewille.   

Hodo speelt volgende week zondag thuis tegen SVV’04 uit Schoonebeek, aanvang 14.00 uur.

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!