Speler Statistieken

QTY Event Tijd
Gerwin Schmitz 1 6'
Kevin Oosting 1 8'
Jordy Oost 1 28'
Tijd Event QTY
4' 1 Wesley Haverkort

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
T. Alberts

Musselkanaal houdt door simpele zege op OVC’21 aansluiting met de middenmoot

Bron: Musselkanaal

Musselkanaal – Door eenvoudig OVC’21 met 4-1 te verslaan heeft Musselkanaal nog steeds de kans om de aansluiting met de middenmoot te vinden. Hoewel de thuisclub eerst op achterstand kwam wist men dit snel weer recht te zetten. Bij de rust was het reeds 4-1 voor Musselkanaal en in de tweede helft deed men het rustig aan. OVC’21 had niet de kracht om wat aan de achterstand te doen en daarom was er in de tweede helft behoudens het mooie weer niet zo veel meer te genieten.

Na de voetballes tegen Gieten vorige week mocht je toch verwachten dat Musselkanaal daar van geleerd had. Integendeel het begon net zo slecht als de vorige keer. Na vier minuten liet Ferdinand van der Sluis zich simpel uit spelen door de beste speler bij de gasten Damon Nouri. Zijn voorzet werd door Wesley Haverkort binnen gewerkt en zo stond Musselkanaal na een paar minuten alweer op achterstand. Gelukkig werd de zaak nu wel snel recht gezet. Na zes minuten nam Robin Gerlach van links een hoekschop welke werd binnengekopt door Gerwin Schmitz. OVC’21 werd nog een keer gevaarlijk via Nouri maar Jorn Wiekens greep uitstekend in. De bal werd diep naar voren gespeeld waar Kevin Oosting zijn naaste belager Justin Meijerink er uit liep. Oosting omspeelde ook keeper Kacper Nadozny en tikte beheerst binnen, 2-1. Musselkanaal bleef de bovenliggende partij en na ruim een half uur scoorde Jordy Oost de derde treffer. De bal werd diep gespeeld op Oost, keeper Nadozny twijfelde net te lang en Oost schoot binnen. Rolf Kayser kreeg een fraaie mogelijkheid op de 4-1 maar schoot van dichtbij over. De mooiste goal kwam vier minuten voor de pauze. Oosting snelde er op links weer eens langs en zijn voorzet bereikte Kayser en deze keer was het wel raak, 4-1.

De tweede helft was het meer genieten van het lekkere weer dan van het voetbal. Musselkanaal hoefde niet zo hoog nodig meer en leek zich al te sparen voor de komende weken wanneer er vier keer gespeeld moet worden in vijftien dagen. OVC’21 bleef het wel proberen, kreeg ook een paar prima mogelijkheden maar steeds wisten ze bij de thuisclub redding te brengen. Zo haalde Van der Sluis een bal van Nouri net voor de lijn weg en een schot van aanvoerder Stijn Schuurman ging maar net naast. Tien minuten voor het einde leken de gasten dan toch te scoren middels een vrije trap van Dennis ter Burg. Maar met uiterst goede redding tikte keeper Hendrik Melgers de bal uit de bovenhoek. Terwijl de Musselkanaal supporters meer oog voor de app met de tussenstanden hadden kabbelde de wedstrijd naar het einde. De verder goed leidende Ties Alberts gaf nog geel aan Wiekens en floot niet veel later voor de laatste keer. Donderdagavond speelt Musselkanaal in Schoonebeek tegen SVV’04 de eerste van de vier inhaalwedstrijden die de komende weken op het programma staan.

 

OVC ’21 laat laatste strohalm schieten

Musselkanaal – Voor OVC ’21 wachtte een klus in het zuiden van de provincie Groningen. In het dorp Musselkanaal had het korps van Patrick Wijsman niet alleen wat recht te zetten, nadat de thuiswedstrijd was uitgelopen tot een sof van jewelste (1-6). Intern is het besef doorgedrongen dat de nacompetitie niet te ontlopen is. Er rest niets anders dan HODO er onder houden en dan proberen in de nastoot degradatie af te wenden. In die duels na afloop van de reguliere competitie komt het er op aan en moet je er zogezegd staan. Blessures voorkomen, kaarten vermijden en vorm en vertrouwen winnen, tja, iedereen kent het verhaal, maar het is theorie, hoe werkt dat in de praktijk is de grote vraag?

In Musselkanaal spatte de illusie van rechtstreekse handhaving in duizend schilfers uiteen. OVC ’21 begon in het Groningse land voortvarend en pakte in de beginfase brutaal de voorsprong. Damon Nouri vond het voorhoofd van Wesley Haverkort en dat betekende 0-1. Het goede begin kende helaas geen goed vervolg. De thuisclub stelde razendsnel orde op zaken. Nog binnen de eerste tien minuten buigen Gerwin Schmitz en Kevin Oosting de 0-1 achter om naar 2-1 voor. Als niet veel later Jordie Oost zijn wekelijkse goaltje meepikt, zien de meegereisde supporters de bui alweer hangen Oost is ook betrokken bij de 4-1, die uiteindelijk door een van de eigen spelers achter Kacper Nadozny wordt gewerkt. Na de thee is OVC ’21 niet bij machte de wedstrijd te kantelen. Musselkanaal dringt verder niet echt meer aan. Het is en blijft 4-1.

Stand 3C: Dalfsen 21-53, Dalen 19-48, CEC 18-33, Twedo 19-32, FC Ter Apel ’96 21-30, EMMS 19-28, Sleen 18-26, USV 22-26, SVV ’04 19-25, Gieten 19-23, Weerdinge 20-23, Musselkanaal 19-20, OVC ’21 19-11 en HODO 19-3.

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!