01-04-2018

Speler Statistieken

QTY Event Tijd
Jeremy Gall 1 73'
Bas Alting 1 79'
Denny Feiken 1 90'
Gert Maliepaard 1 75'
Gert Maliepaard 1 44'
Tijd Event QTY
4' 1 Damon Nouri
45' 1 Nick Zandman
86' 1 Wesley Haverkort
90' 1 Robin Meijerink

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
P. Kats

OVC ’21 onderuit in sleutelduel met Gieten

Gieten – Bijbelse geschiedenis en voetbal, het heeft niets met elkaar te maken. Maar tussen voetbalvereniging Gieten en het aloude verhaal rond de wederopstanding zijn parallellen te trekken. De ploeg van trainer Jan Jouke Meertens bleef maar verliezen, wedstrijd na wedstrijd, tot twee weken tot de equipe van de Drentse Hondsrug opstond uit de schijndood. Achtereenvolgens gingen Weerdinge (2-6) en Twedo (0-1) er tot hun eigen ontluistering op eigen terrein af. Het heeft er dus alle schijn van dat OVC ’21 deze concurrent in de strijd tegen dreigende degradatie op een verkeerd moment treft. Maar goed, dat is een theoretische bespiegeling. Dat het kan bewezen de mannen van trainer Patrick Wijsman in de thuiswedstrijd. 5-1 werd het voor de club uit Ommen, tevens de laatste keer dat in competitieverband gewonnen werd. We noteren de datum 19 november 2017. Veel te lang geleden naar de zin van de supporters. Ja, het mocht wel weer es een keertje.

O ja, het geheim van Gieten luistert naar de naam Gert Maliepaard. Gestopt op niveau, maar door trainer Jouke Jan Meertens van stal gehaald. Om naderend onheil af te wenden. Maliepaard stelde niet teleur en stond aan de basis van de 2-1 zege. “Het begon zo mooi Damon”, zei een meegereisde supporter tegen Damon Nouri. “Ik had liever een mooi eind gehad”, pareerde de zichtbaar teleurgestelde spits. De kwikzilverachtige aanvaller had OVC ’21 al in de eerste minuut op voorsprong gezet, nadat hij de nog niet wakkere Denny Feiken de bal ontfutselde en daarna doelman Youri Vendrig het nakijken gaf. Hierna werd de wedstrijd harder en harder en wederom slaagde de ploeg van trainer Patrick Wijsman er niet in de voorsprong de kleedkamer in te nemen. Met nog eventjes te gaan voor de thee klutste de bal zomaar voor de voeten ‘dark horse’ Maliepaard. De tweede helft was voor Gieten, dat bereid was de pollen uit de hobbelige mat te lopen. De bezoekers uit Ommen prikten er een paar keer gevaarlijk uit, maar waren onderliggende partij. Nadat Robin Meijerink een lange bal niet ver genoeg kon wegwerken, pikte Maliepaard op en gaf eventjes een demonstratie van zijn klasse. Niet hard, maar met veel gevoel draaide de Derby Star over Kacper Nadozny in het touwen. Het was af en toe wildwest binnen de krijtlijnen, snoeihard, af en toe zelfs lomp, maar daar had Gieten kak aan. Puntjes binnen. De veilige streep komt steeds naderbij voor Meertens en de zijnen. Voor Patrick Wijsman volgen nog lastige duels waar het in eerste instantie Hodo onder de duim moet zien te houden om rechtstreekse afdaling te voorkomen. Als die missie slaagt zien we in de nacompetitie wel verder.

Stand 3C: Dalfsen 16-43, Dalen 14-33, CEC 13-26, EMMS 14-25, FC Ter Apel ’96 17-25, SVV ’04 14-24, USV 19-23, Twedeo 13-19, Sleen 14-19, Weerdinge 15-19, Musselkanaal 16-16, Gieten 14-12, OVC ’21 16-8 en HODO 15-3.

 

 

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!