USV
2
2

Speler Statistieken

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
H.E. Menkhorst

USV laat EMMS weer ontsnappen (2-2)

Sportpark Hulsterlanden bleek zondag weer eens een groene oase in een kennelijk erg winters landschap in 3C Noord. Alle andere wedstrijden werden afgelast. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. Daardoor heeft USV intussen al 4 wedstrijden meer gespeeld dan een aantal concurrenten. Beetje vreemd, vinden ze zo langzamerhand bij USV.

En weer was EMMS reservekeeper/reservespits  Wessel Kriens de held van de dag. Net als in Slagharen scoorde hij als invaller in de slotfase. In september genoeg voor de zege, nu zorgde hij met zijn rommelgoal vlak voor tijd voor de gelijkmaker (2-2). Weer niet verwacht, weer niet verdiend.

USV was grote delen van wedstrijd de bovenliggende partij. Grote kansen leverde dat in de eerste helft nog niet op. De beste was nog voor Frank Kuiper. Maar hij kon net niet het beslissende zetje geven. Pas met de rust in zicht kropen de gasten wat meer uit hun schulp. In de 42e minuut leverde dat zelfs een voorsprong op. Uit een corner kon Arjan van der Most de 0-1 binnen werken.

De 0-1 van Arjan van der Most (EMMS) is in de maak.  

USV zette zich na rust energiek over de teleurstellende tussenstand heen. Met aantrekkelijk voetbal werd EMMS onder druk gezet. Al snel was er succes. De vrijwel foutloze doelman Bastin Klein Heerenbrink had de nodige moeite met een corner van Thijmen Stegeman. Met een timmermansoog wipte Ron Meijerink de afgeslagen bal over de keeper, over een paar verdedigers en precies onder de lat in het doel. Een schoolvoorbeeld van een bekeken treffer (1-1). Na ruim een uur kwam USV meer dan verdiend op voorsprong. Na wat kappen en draaien sloeg de snoeiharde inzet van Frank Kuiper via de binnenkant van de paal tegen het net (2-1). Met de verse aanvallers Rick Timmerman en Swen Meesters bleef USV dreigend. De overwinning leek binnen. Totdat EMMS trainer Johan Oldekamp besloot zijn joker Wessel Kriens in te zetten (2-2).

Zondag gaat USV op bezoek bij Weerdinge. Aanvang 14.00 uur. De bus voor spelers en supporters vertrekt om 12.00 uur.

 

 

 
Vlak voor rust valt de 0-1. Leon Kooiker van USV (11) baalt. © Pedro Sluiter Foto

USV geeft de zege uit handen

VIDEODe enige wedstrijd die in 3C door ging USV-EMMS eindigde in 2-2. USV had zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft het meeste recht op de drie punten. EMMS kwam er in de tweede helft veertig minuten niet aan te pas.

 

Voor rust gebeurde er niet zoveel. Beide ploegen hadden moeite om drie keer de bal over te spelen. USV kreeg een paar kansjes. EMMS kwam wat gelukkig op voorsprong. Martin Scheper maaide eerst over een terugspeelbal heen en kon er nog net een corner van maken. Uit die corner maakte Arjen van der Most de 0-1. Na rust gaf USV gas. Bij de 1-1 werkte Ron Meijerink met een lobje de bal knap in het verlaten doel, nadat doelman Bastin Kleinheerenbrink de bal niet goed wegstompte. Nadat Frank Kuiper vervolgens knap de 2-1 binnenschoot leek het duel beslist.

Invaller Wessel Kriens, net koud in het veld gekomen, maakte uit een corner nog de 2-2, zodat EMMS niet met lege handen naar huis ging.

 

Sander Schaeffer baalt van de 2-2

USV - EMMS 2-2 (0-1).
43. Arjen van der Most 0-1, 49. Ron Meijerink 1-1, 64. Frank Kuiper 2-1, 87. Wessel Kriens 2-2.

 

USV en EMMS delen de punten

Bron: vv EMMS

Op een redelijk bespeelbaar maar wel hobbelig veld, trad EMMS in Nieuwleusen aan tegen USV. De eerste confrontatie leidde tot een 2-1 winst voor de Slagharenaren. EMMS moest het al vorige week al doen zonder een vijftal geblesseerden, daar kwam deze week Maurice Kosse ook nog bij. Dit bood wel kansen voor andere jongens, A-Junior Jorunn Kleinheerenbrink startte in de basis en vol bravoure speelde hij een goede wedstrijd.

Het was in de beginfase niet goed wat beide partijen lieten zien, de verdedigende organisatie bij beide ploegen stond redelijk goed maar in balbezit hield het niet over. USV was het meest dreigend maar een afstandsschot en een kopbal werden door de in uitstekende vorm verkerende Bastin Kleinheerenbrink gekeerd.

EMMS probeerde het via Glenn ter Wielen en de snelle Jorunn Kleinheerenbrink, ze waren hun directe tegenstander enkele keren de baas maar het kon de keeper nog niet verontrusten. Op slag van rust was een dode spelsituatie nodig om het duel te doen keren, Henry Bosman slingerde de corner voor en Arjan van der Most tikte de bal van dichtbij binnen en maakte zijn eerste doelpunt namens EMMS.

Na rust kwam USV vrij snel op 1-1, een corner werd niet heel goed verwerkt door Bastin Kleinheerenbrink, de rebound vanaf twintig meter werd prachtig over alles en iedereen geschoten 1-1.

USV was ondanks het vele balverlies het meest dreigend en kwam na een uur spelen dan ook op voorsprong, de middenvelder kapte en draaide, EMMS was niet attent genoeg en had geen antwoord op het harde schot 2-1. Het duel bloedde wat dood en trainer Johan Oldekamp besloot va banque te spelen, hij bracht Bryan Arkes en Wessel Kriens om toch nog een punt binnen te slepen.

Net als in het heenduel was Wessel Kriens weer het goudhaantje, de corner belandde nu bij de tweede paal en hij was er als de kippen bij om vlak voor het einde de gelijkmaker te noteren. Een wedstrijd waar niet gauw over nagepraat wordt, één punt waar EMMS het beste mee kan leven.

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!