25-02-2018

Speler Statistieken

QTY Event Tijd
Jord Anbergen 1 62'
Tijd Event QTY
89' 1 Remco Hultink

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
J.F. Christian

v.v. EMMS en koploper SV Dalfsen delen de punten

 

Op een ijskoud sportpark De Kei, ging EMMS op het kunstgras de strijd aan tegen de koploper SV Dalfsen. Dat SV Dalfsen over de meest voetballende kwaliteiten beschikt in de derde klasse was vooraf al duidelijk, maar met passie, inzet en doorzettingsvermogen kun je ook een eind komen, dat bleek afgelopen zondag. Zonder Yuri Hertsenberg, maar met de weer teruggekeerde Bastiaan Anbergen en Maurice Kosse ging EMMS er vol voor.

In de beginfase was het duidelijk dat SV Dalfsen een zware kluif kreeg aan de ploeg van Johan Oldekamp, EMMS schuwde de duels niet en speelde op het randje van het toegankelijke. De jonge scheidsrechter werd getest op zijn kwaliteiten en had hier de grootste moeite mee. EMMS was gevaarlijk in de counter en de bezoekers hadden moeite met de aanvallers Glenn ter Wielen, Maurice Kosse en Jord Anbergen.

De verdediging van EMMS, deze middag de absolute uitblinkers, hadden de creatieve aanvallers volledig in de tang. EMMS kreeg de eerste kans maar Jord Anbergen kon de bal net niet goed controleren om de keeper te testen en Glenn ter Wielen schoot de bal over de kruising.

Na een half uur spelen was Dalfsen voor het eerst gevaarlijk, in het strafschopgebied kwam de spits voor keeper Bastin Kleinheerenbrink maar die redde knap. Ondanks de ijzige kou was het toch een ‘heet’ duel maar beide ploegen gingen rusten met de brilstand.

Na rust werden de ruimtes wat groter en was het jongeling Glenn ter Wielen die het duel openbrak, met een knappe actie over de linkerkant legde hij zijn directe tegenstander in de luren. Met een afgemeten voorzet wist hij Jord Anbergen te bereiken en die schoot eenvoudig raak 1-0. Een verrassing in de maak?

Dalfsen ging meer pressie spelen en EMMS was telkens in de laatste fase niet zorgvuldig genoeg om het duel te beslissen. Dalfsen creëerde eigenlijk geen kans en had vlak voor tijd de hulp nodig van de zeer zwakke scheidsrechter, Arjan van der Most werd vastgehouden en kreeg de bal op de arm. De scheidsrechter pakte ‘zijn’ moment en gaf een vrije bal op 20 meter van het doel, Henry Bosman veranderde de bal van richting en Bastin Kleinheerenbrink wist de bal ternauwernood te keren, de rebound was wel voor SV Dalfsen 1-1.

In de slotfase kon het alle kanten op en EMMS leek aan het langste eind te trekken, maar invaller Justin Westerbeek schoot de bal hard op de onderkant van de lat. Een 1-1 eindstand waarbij EMMS op het scherpst van de snede speelde, maar de echte wil had om er het beste uit te halen. Als EMMS 1 dit elke week kan opbrengen, dan kan het nog een mooie tweede seizoenshelft worden.

 

Dalfsen blij met remise bij EMMS

De topper in de derde klasse C tussen koploper Dalfsen en nummer drie EMMS is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Vooral de gasten uit Dalfsen mochten blij zijn met het behaalde punt. De thuisploeg had het duel in de tweede helft volledig onder controle. In de laatste minuut maakte Remco Hultink de niet meer verwachte gelijkmaker.

 

Het eerste bedrijf werd gekenmerkt door overtredingen. Vooral EMMS zat er kort op. De ploeg van Johan Oldekamp speelde op het randje, en ging er soms overheen. Dalfsen had het daar zichtbaar moeilijk mee en kwam niet tot uitgespeelde kansen.

EMMS kwam halverwege de tweede helft terecht op voorsprong. Glenn ter Wielem omspeelde twee tegenstanders en gaf de bal uitstekend voor. Daarna was het voor Jord Anbergen een koud kunstje om de 1-0 achter doelman Knol te schieten. Dalfsen drong daarna wel aan, maar de sterke EMMS-defensie wilde niet van wijken weten.

Tot de allerlaatste minuut. Dalfsen kreeg een dubieuze vrije trap mee. De poging van Martijn Huizing kon ternauwernood gekeerd worden door Kleinheerenbrink, die op de rebound van Remco Hultink kansloos was.

Noord, 3C: EMMS - Dalfsen 1-1 (0-0). 62. Jord Anbergen 1-0, 89. Remco Hultink 1-1. 

Matig Dalfsen 1 mazzelt met punt in Slagharen

Een ongeïnspireerd ogend Dalfsen 1 heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen EMMS. In Slagharen kreeg de ploeg met een punt eigenlijk nog te veel.

In de snijdende kou van Sportpark de Kei waren mutsen en sjaals broodnodig. Het spel van EMMS en Dalfsen was ook nog eens weinig hartverwarmend. De bal kwam nauwelijks voor het doel, terwijl op het middenveld de vele overtredingen ervoor zorgden dat het spel veelvuldig stil lag. In de eerste helft was Daan van der Vegt de enige die een kans kreeg om de score te openen, maar zonder resultaat.

Na rust veranderde er weinig aan de hoeveelheid kansen. Dalfsen slaagde er maar niet in om het eigen combinatiespel op de kunstgrasmat te leggen en had grote moeite met het stugge EMMS. De roodhemden hielden zich overigens vooral bezig met provoceren, irriteren en theatraal naar de grond gaan. Maar, hoe onsportief ook, hieruit blijkt wel de echte wil om te winnen. En daaraan ontbrak het bij Dalfsen.

Openingstreffer
Dat EMMS na ruim een uur op voorsprong kwam, was gezien het opgestroopte-mouwen-gehalte dan ook terecht. Glenn ter Wielen kwam op links door en vond de vrijstaande Jord Anbergen, die van dichtbij binnentikte. Dalfsen-trainer Jacob Grooten jaagde in no-time zijn drie wissels erdoor, maar ook dit leverde geen uitgespeelde kansen op. Alles wees erop dat EMMS de punten gecontroleerd over de streep zou trekken.

Toch mocht Dalfsen uiteindelijk een punt bijschrijven. Niet geheel verrassend kwam het doelpunt voort uit een standaardsituatie. EMMS-goalie Bastin Kleinheerenbrink had in de 89e minuut grote moeite met een vrije trap van Martijn Huizing, waarna invaller Remco Hultink van dichtbij de rebound binnentikte. Waar Dalfsen daarna hoopte alsnog met een onverdiende driepunter naar huis te gaan, greep EMMS in de extra tijd nog bijna de volle winst. Van dichtbij poeierde Justin Westerbeek de bal echter op de onderkant van de lat, waarna scheidsrechter Van der Velden het eindsignaal blies.

Ranglijst
Over de stand in de Derde klasse C valt te zeggen dat Dalfsen voorlopig wel koploper blijft. Door vele afgelastingen van overige ploegen zijn de verhoudingen echter compleet scheefgetrokken. Achtervolger Dalen staat maar liefst twaalf punten achter, maar heeft vier wedstrijden minder gespeeld. Evenveel verliespunten dus. Volgende week speelt Dalfsen een thuiswedstrijd, dan komt hekkensluiter HODO op bezoek.

1. Dalfsen 14 37
2. Dalen 10 25
3. EMMS 11 21
4. FC Ter Apel’96 13 21
5. SVV’04 10 20
6. CEC 10 19
7. Twedo 11 18
8. Weerdinge 11 18
9. USV 15 16
10. Sleen 11 13
11. Musselkanaal 12 10
12. OVC’21 12 7
13. Gieten 11 3
14. HODO 11 2
http://www.svdalfsen.nl/wp-content/uploads/2018/02/IMG_2037-1024x768.jpg 1024w" sizes="(max-width: 800px) 100vw, 800px">http://www.svdalfsen.nl/wp-content/uploads/2018/02/IMG_2039-1024x768.jpg 1024w" sizes="(max-width: 800px) 100vw, 800px">http://www.svdalfsen.nl/wp-content/uploads/2018/02/IMG_2040-1024x768.jpg 1024w" sizes="(max-width: 800px) 100vw, 800px">

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!