KNVB schetst route richting voorjaar.

Tijdens de persconferentie van de regering van dinsdag 2 februari zijn de corona-maatregelen met een maand verlengd. Voor de KNVB aanleiding om definitief een streep te zetten door de competities in de zogeheten categorie B. Voor USV betekent dit besluit: einde competitie voor alle lagere seniorenelftallen en alle jeugdteams. Als de corona-situatie dit toelaat worden al deze teams door de KNVB standaard ingedeeld voor deelname aan de Regio Cup. Zeg maar een soort bekercompetitie met uitsluitend tegenstanders uit de buurt. Zodat reisbewegingen tot een minimum worden beperkt.

USV 1 valt onder categorie A

Voor de categorie A staat het sein nog niet op rood. De KNVB ziet nog steeds kansen om voor de prestatieve teams de competities te hervatten. Weliswaar in afgeslankte vorm, maar met behoud van een promotie-/degradatieregeling. De haalbaarheid hiervan is volledig afhankelijk óf en wanneer er versoepelingen van de huidige beperkingen mogelijk zijn.  

Uiterste datum

De KNVB noemt het weekend van 10 en 11 april als uiterste datum voor een herstart van competitievoetbal in de categorie A. Een andere belangrijke voorwaarde is dat er in aanloop naar een herstart 4 tot 5 weken kan worden getraind zonder beperkingen. Dan praten we dus concreet over de tweede week van maart. De KNVB ziet de ontwikkelingen nog even aan. Maar als eind februari de risicomaatregelen niet afgeschaald kunnen worden, gaat er ook voor categorie A een streep door het competitieseizoen 2020/2021. Om dan de boeken in te gaan als het tweede onafgemaakte seizoen op rij. Ook voor dit scenario wordt door de KNVB de Regio Cup als alternatief aangeboden. Half februari wordt hiervoor de interesse van teams in categorie A in kaart gebracht.

Verdeelde reacties

In de diverse media reageren clubs verdeeld op het overeind houden van de optie de competitie in categorie A te vervolgen. Van ‘goed plan’ tot ‘volledig ongewenst’. Met vooral vragen als: ‘hoe fair is het om promotie/degradatie te baseren op de prestaties van slechts een half seizoen?’ Of: ‘een goede voorbereiding bestaat niet alleen uit trainen, er moet ook ruimte zijn voor het spelen van oefenwedstrijden.’ Ook over het fenomeen Regio Cup lopen de meningen uiteen. Diverse clubs hebben intussen zelf al plannen ontwikkeld voor een lokale competitie. Andere clubs zien niks in welke lokale competitievorm dan ook, zolang er geen publiek welkom is en kantines op slot blijven.

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd.                   

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!