COLUMN | Petje af.

En een diepe buiging. Voor al die jeugdtrainers, jeugdleiders en ook voor de voetballers. Terwijl enig uitzicht op een ‘beetje normaal’ nog ver weg lijkt, blijven ze onverstoord bezig met trainen en het spelen van onderlinge partijtjes. Doordeweeks en op zaterdag. Remco Mars houdt op dit vroege uur in de hoek van veld 3 de O-10 bezig.

 Partijtje O-10.

Op veld 2 spelen de O-15 teams tegen elkaar met Carl Mijnheer op fluit. ‘We blijven gewoon bezig’, zegt bestuurslid John Spijker. ‘Die avondklok kan er ook nog wel bij. We schuiven de boel wat in elkaar, trainen misschien een kwartiertje korter. We roeien met de riemen die we hebben. En zorgen dat om 20.30 uur de boel op slot zit en iedereen naar huis is.’ Wie even verder kijkt, ziet meer bedrijvigheid op het sportpark. Handige zwagers Sieme en Jan repareren trainingsdoelen in de loods. Bestuurslid Supportersvereniging Marco Hilberink klust in de speeltuin.

 Marco doet het duurzaam.

Hij vervangt de kapotte planken van een klimtoestel. ‘Kijk’, zegt Marco en wijst op een zo op het oog nieuwe plank. ‘Hier heb jij ook nog op gezeten. We hebben de oude zitbanken uit de kleedkamers door de houtbewerkingsmachine gehaald en ze krijgen in de speeltuin een nieuw leven.’ Recycling. Mooi staaltje van duurzaamheid. Daar scoor je tegenwoordig punten mee. Op het terras staat de werkbus van Dani. Hij is bezig met de heropbouw van de personenlift. Een klusje dat hem wel is toevertrouwd. Hij is al ZZP’er sinds het woord is uitgevonden. Doordeweeks houdt hij bij de meest uiteenlopende bedrijven de productiemachines aan de praat. Zodat jij een koekje bij de thee hebt. Of Bello kan kwispelen boven een vol bakje met brokken. En nee, Dani raakt niet in de war van de vele schroeven, bouten en moeren die her en der verspreid liggen. Bert en zijn mannen zijn er ook. Het nieuwe tegelwerk in de verschillende kleedkamers siert steeds meer muren. Hier zet de avondklok wel een rem op de voortgang. ‘Doordeweeks schiet het niet op als je om 20.30 uur alweer moet stoppen’, zegt de chef accommodatie. Petje af en diepe buiging. Ook voor al die andere clubmensen. Die vrijwel onzichtbaar op en rond de velden hun ding blijven doen. Of binnen de boel blijven schoonmaken. Of neem Arie en Bas die vanuit huis sleutelen aan een nieuwe website. De motivatie is er nog steeds. Ondanks de anonimiteit, de beperkingen, de malaise. Omdat we blijven hopen op die grote doorbraak. Maar intussen is het bijna februari. En tikt de avondklok verder en verder richting einde seizoen.   

(door Ben Schuurman)

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!