USV zondag thuis tegen Oldemarkt.

USV had zondag bij Renado de winst binnen handbereik. Na rust liet een toen goed spelend USV een serie mogelijkheden onbenut om de Friezen op onoverbrugbare achterstand te zetten. De teleurstelling was dan ook groot bij spelers en supporters toen de thuisclub in de slotfase niet alleen langszij kwam, maar ook nog eens de volle winst pakte. Oldemarkt, de tegenstander van komende zondag, maakte wel korte metten met de tegenstander. Steenwijker Boys werd met 6-1 afgedroogd. Waarmee de nummer 4 zich herstelde van de uitglijders tegen  Mildam en DIO.

Nog even voorstellen: Oldemarkt

Oldemarkt is van 24 april 1932 en mag dus een generatiegenoot genoemd worden van USV. De club speelt alweer voor het 8e achtereenvolgende seizoen in de 3e klasse en is dus een vaste klant op dit niveau. Oldemarkt doet met 4 seniorenteams mee aan de competitie. Daarnaast is zowel bij de heren als de dames een 35+ team actief. De jeugd is in vrijwel alle categorieën vertegenwoordigd.

Zo ging het op 29 oktober op het gemeentelijk sportpark in Oldemarkt

Voor rust was USV op zijn minst gelijkwaardig aan Oldemarkt, dat achterin regelmatig een steekje liet vallen. Jonatha Cesario zette USV na goed doorzetten in de 18e minuut op voorsprong (0-1). Folkert Postma zorgde vanaf de aftrap voor de gelijkmaker (1-1). Beide ploegen kregen daarna kansen op meer. USV profiteerde na een half uur als eerste. Het schot van Martijn Verburg klutste via verdedigers van Oldemarkt over de lijn (1-2). USV slaagde er niet in de voorsprong mee te nemen in de rust. Ver in blessuretijd sprong bij een corner niemand mee met Folkert Postma (2-2). Na rust werd Oldemarkt sterker. USV bleef het antwoord schuldig. Klaas Braad zette zijn ploeg voor het eerst op voorsprong (3-2). In de 78e minuut werd het duel definitief beslist toen Folkert Postma via een penalty zijn hattrick voltooide (4-2). Waarna Wouter van der Vegt in de 85e minuut met een mooie uithaal ook nog de 5-2 liet noteren. Daar bleef het bij omdat Leon Kooiker  een strafschop op de lat mikte.


Eerder dit seizoen in Oldemarkt zette Jonatha Cesario USV op voorsprong.

Historie USV - Oldemarkt

Bijna direct na de oprichting kwamen USV en Oldemarkt elkaar al tegen in de competitie. In het seizoen 1934/1935 werden beide ploegen ingedeeld in de 1e klasse B van de Noord Centrale Voetbal Bond (NCVB). Hoe de onderlinge duels afliepen is niet bekend. Wel de eindstand van dat seizoen:  Hoogeveensche Boys werd kampioen, Wacker degradeerde terwijl USV en Oldemarkt in de middenmoot van de overigens piepkleine competitie (8 teams) eindigden. Ook beginjaren ’90 speelden beide ploegen tegen elkaar. De laatste keer op sportpark Hulsterlanden was op 5 mei 1996. Op  de laatste speeldag van het seizoen in de 1e klasse A van de afdeling Zwolle werd het 3-3 (1-0). René Kok zette USV op voorsprong. Direct na rust gaven Michiel Dekker en Jos Alferink een draai aan deze stand (1-2). Gerjan Kok en Cor Kremer hadden een antwoord klaar (3-2). John Schokker verzorgde vlak voor tijd het slotakkoord. Door de vorming van nieuwe KNVB- districten verloren beide ploegen elkaar daarna lange tijd uit het oog. Oldemarkt ging naar Noord, USV naar Oost.

Na bijna 23 jaar dus een nieuwe editie van USV- Oldemarkt op sportpark Hulsterlanden. Aanvang 14.00 uur. Scheidsrechter is J. Lubberts.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Tenzij de voorspelde regen roet in het eten gooit, wordt het een druk weekend op sportpark Hulsterlanden. Op zaterdag begint de eerste partij al om 8.30 uur. Gevolgd door een hele serie andere wedstrijden van de jeugdteams. Ook rond lunchtijd zijn de velden bezet. USV MO 17-1 tegen Dalfsen (14.30 uur) en USV JO 19-1 tegen de combi Hoonhorst/ Wythmen (14.45 uur) zitten aan de staart van het programma. Op zondag speelt niet alleen USV 1 thuis. Ook 2 en 3 zijn gastheer. Om 10.00 uur zijn Dalfsen en EMMS de tegenstanders.

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!