USV zondag op bezoek bij Renado.

De voorbije 2 inhaalweekenden hadden niet helemaal het beoogde effect. Want afgelopen zondag werden er door de regenval opnieuw wedstrijden afgelast in 3D Noord. Een aantal ploegen loopt dan ook nog steeds 2 wedstrijden achter op USV. Dat geldt niet voor Renado. De tegenstander van komende zondag kwam wel in actie en verloor in eigen huis het inhaalduel tegen Read Swart. En bleef zo steken op 16 punten. Dat zijn er 3 minder dan USV, waarmee het belang van dit duel voor de stand in het 2e rijtje van de ranglijst duidelijk is. Opvallend is dat Renado tot nu toe het leeuwendeel van de punten buiten de deur ophaalde. Ook USV moest er eerder dit seizoen op eigen veld aan geloven en heeft dus nog wat goed te maken tegen de roodwitten.

Nog even voorstellen: Renado

De club uit het Friese Sint Nicolaasga vierde vorig jaar de 80e verjaardag. In de competitie zijn 4 seniorenelftallen en een 35+ team actief. De junioren zijn samen met de junioren van voetbalvereniging Idskenhuizen (VVI) ondergebracht  in  RVC (Renado VVI Combinatie). De clubnaam is afgeleid van de aloude strijdkreet REcht NAar DOel. Vorig seizoen wisten de roodwitten met een 11e plaats net de nacompetitie te ontlopen, nadat een jaar eerder de titel in 4A Noord met ruime voorsprong op de concurrentie werd veroverd. Het dorp Sint Nicolaasga (Sint Nyk) heeft een katholieke geschiedenis en is onderdeel van de gemeente De Friese Meren.

Zo ging het op 21 oktober op sportpark Hulsterlanden

Tegen het toen nog puntloze Renado begon USV goed aan de wedstrijd. Al na 5 minuten werd Ron Meijerink in stelling gebracht. Zijn kopbal strandde op de paal. Na een kwartier was het wel raak. Chiel de Weerd werd op rand 16 onderuit gehaald. Leon Kooiker benutte de vrije trap (1-0).

In het thuisduel tegen Renado kon USV een vroege voorsprong geen passend vervolg geven.

USV kon deze opsteker geen vervolg geven en Renado kwam beter in de wedstrijd. In de 19e minuut werd een bal ‘over de hele’ perfect gecontroleerd en afgerond door Giedo de Weerd (1-1). Een andere Friese smaakmaker zette zijn ploeg na een half uur verdiend op voorsprong. Met een vrije trap van zeker 30 meter verraste technicus Arjen Postma doelman Martijn Scheper (1-2). Na rust moest USV met 10 man verder na een 2e gele kaart voor Dennis van der Veen. De problemen werden nog groter toen ook doelman Martijn Scheper moest vertrekken na een overtreding buiten de 16. Met 2 man minder kreeg USV zowaar nog kansen op de gelijkmaker. Inzetten van Ron Meijerink en Jonatha Cesario werden ternauwernood onschadelijk gemaakt door doelman Auke Piet van der Hoek. Maar toen Giedo de Weerd van dichtbij de 1-3 maakte was de wedstrijd gespeeld.

De eerste ontmoeting ooit in Sint Nicolaasga tussen Renado en USV wordt gespeeld op sportpark Renado, Groenendal 47, 8521 LJ Sint Nicolaasga. Aanvang 14.00 uur. Scheidsrechter is P. van Veen.

Ga mee met de bus

USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Zondag rijdt er een bus naar Sint Nicolaasga. Vertrek om 12.00 uur. Aanmelden kan zoals altijd via de intekenlijst in de kantine of via een appje aan Jan Hamers (06-24983223).

Te zien op sportpark Hulsterlanden

De voorjaarsvakantie en het carnaval zijn achter de rug. En dat betekent een vol wedstrijdprogramma. Het voetbalweekend begint al op vrijdagavond als de regionale 7 tegen 7 teams elkaar ontmoeten bij USV. Ook de wandelvoetballers komen dan weer in actie. Zaterdag wordt om 9.00 uur het startsein gegeven voor een reeks van wedstrijden van de jeugd. Met om 11.00 uur ook een rondje 4 tegen 4. Er is een aantal lunchwedstrijden terwijl om 14.30 uur de aftrap is van USV 2 (zat) tegen Be Quick ’28 en USV JO 15-1 tegen HHC Hardenberg. Op zondag spelen alle seniorenteams een uitwedstrijd.

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!