USV zondag op bezoek bij DIO Oosterwolde.

In een gelijk opgaand en af en toe heel aardig duel hielden USV en Mildam de boel achterin op slot. Beide ploegen hadden wel wat kansen op de volle winst, maar na afloop konden de meesten zich wel vinden in het eindresultaat. Zondag staat er voor USV een uitwedstrijd tegen DIO op het programma. Vraag de trouwe volgers van USV welke tegenstander in de heenronde tot nu toe de meeste indruk maakte, dan staat Veno met stip op 1. Met DIO Oosterwolde als goede 2e. USV trok op de openingsdag van het seizoen aan het langste eind, maar de Friezen maakten voetballend een uitstekende indruk. Afgelopen zondag won DIO met 0-2 bij Steenwijker Boys en staat daardoor heel degelijk in de middenmoot. De Friezen hebben slechts 2 punten meer dan USV, maar wel 3 wedstrijden minder gespeeld.  In eigen huis is de ploeg deze competitie nog ongeslagen.

Nog even voorstellen: DIO Oosterwolde

De voetbaltak van Door Inspanning Ontspanning is onderdeel van de al in 1925 opgerichte omnivereniging in de hoofdplaats van de Friese gemeente Ooststellingwerf. De leden doen er ook aan gymnastiek, korfbal en volleybal. De voetballers speelden jaren op hoog niveau in de 1e klasse. Voor het laatst in het seizoen 2011/2012. De afgelopen 2 seizoenen eindigde DIO als 3e in 3 D. DIO doet met 3 seniorenteams en een 35+ team mee aan de competitie. De  jeugd van DIO is ondergebracht in JV Oostenburg. Een samenwerking met SV De Griffioen en FC Fochteloo.

Zo ging het op 23 september op sportpark Hulsterlanden

USV begon prima, had voortdurend de controle en de beste kansen. De 1-0 na precies een half uur was dan ook verdiend. Na een mooie aanval had Leon Kooiker op links oog voor Thijmen Stegeman. Op de lage inzet van de middenvelder had DIO doelman Gevero van de Veen geen schijn van kans. Terwijl het maar bleef plenzen was DIO na rust de bovenliggende partij. Vooral Robin Bos was voortdurend dreigend, maar trof met Dennis van der Veen een andere uitblinker voortdurend op zijn weg. En anders was daar wel keeper Martijn Schepers. De winst hing voortdurend aan een zijden draadje. Nadat Ivo Savenije met rood moest vertrekken, werd het duel diep in blessuretijd beslist door Leon Kooiker  na een assist van Ron Meijerink (2-0).

Duel om de bal tijdens het heenduel op een regenachtig sportpark Hulsterlanden.

De eerste ontmoeting ooit in Oosterwolde tussen DIO en USV wordt gespeeld op sportpark Oostenburg, Veenhofweg 1, 8431 NH Oosterwolde. Aanvang 14.00 uur. Scheidsrechter is R. Koops.

Ga mee met de bus

USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Zondag rijdt er een bus naar Oosterwolde. Vertrek om 12.00 uur. 

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Ook voor de jeugd en de overige seniorenteams zit de winterpauze erop.  Er is meteen een druk weekendprogramma op sportpark Hulsterlanden. Zaterdag wordt om 9.00 uur het startsein gegeven voor een reeks van wedstrijden van de jeugd. Om 14.30 uur beginnen de laatste 2 wedstrijden: USV MO 17-1 ontvangt SVI terwijl USV JO 15-1 tegen Berkum speelt. Zondagmorgen om 10.00 uur zijn er 2 wedstrijden te bekijken. USV 2 krijgt bezoek van Mariënheem terwijl USV 3 gaat proberen tegen Dalen de punten in eigen huis te houden. 

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!