USV zondag thuis tegen Mildam.

Net als vorig seizoen is USV onbetwist koploper als het gaat om het aantal gespeelde wedstrijden. En dat is vooral een compliment voor iedereen die zich bezighoudt met de conditie van de velden op sportpark Hulsterlanden. Keerzijde hiervan is dat USV in het voorjaar regelmatig werkloos moet afwachten hoe de concurrentie presteert. Vaak in onvoorspelbare doordeweekse inhaalwedstrijden. Mildam, de tegenstander van komende zondag, heeft 2 wedstrijden minder op de teller dan USV en staat in de stand op een knappe plek 4. Daar waar USV vooral de gevarenzone in de gaten moet houden, heeft de subtopper dan ook nog alle reden om naar boven  te kijken.

Nog even voorstellen Mildam

Het dorp Mildam is onderdeel van de gemeente Heerenveen. Ze voetballen er een half jaar langer dan bij USV. De club viert in oktober  het 90-jarig bestaan. Mildam doet met 5 seniorenteams mee aan de competitie. Er zijn 2 vrouwenteams en een handvol jeugdteams. Mildam speelde jaren achtereen in de 5e klasse. In het seizoen 2015/2016 sloot Mildam het debuut in de 4e klasse af met een 6e plaats. Die eindklassering was er ook een seizoen later. Maar toen met een periode op zak. Via winst in de nacompetitie tegen Oldeboorn vond Mildam de weg naar de 3e klasse.

De selectie van Mildam.

Zo ging het eerder dit seizoen op sportpark De Wissel

In een koud Friesland werd op 18 november niemand warm van het spel van beide ploegen. In de 36e minuut viel de enige treffer van de wedstrijd. Niet toevallig ingeleid door Stijn Reilman. De kleine, onvermoeibare rechtsback was met kop en schouders de beste man van het veld. Zijn zoveelste voorzet werd uiteindelijk over de lijn gewerkt door Sylvan Reilman. Na rust veranderde er niets. aan het spelbeeld. USV was weinig voorin te vinden terwijl Mildam er niet in slaagde de voorsprong te verdubbelen. Daardoor kwam USV diep in de slotfase nog dicht bij een punt. Maar doelman Peter Hoekstra tikte de goed genomen vrije trap van Leon Kooiker uit de bovenhoek. En zo bleef het 1-0.

Op sportpark Hulsterlanden is het zondag de eerste editie ooit van USV- Mildam. Aanvang 14.00 uur. Scheidsrechter is L.C.M. van der Elst.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Het programma is nog vrij beperkt. Op zaterdagmorgen wordt er door de jeugd een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Zondagmorgen om 10.00 uur haalt USV 3 in voor de competitie. Protos uit Steenwijksmoer is om 10.00 uur de tegenstander.

Compleet wedstrijdprogramma

Nieuwsgierig naar alle programma’s voor komend weekend en verder? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of ook makkelijk: download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!