Groeten uit…Oldemarkt.

Alweer voor het derde seizoen is USV 1 ingedeeld in district Noord. Na 4 E, 3 C, nu in 3 D. Het betekent ook voor het derde seizoen achtereen een kennismaking met een rij aan onbekende tegenstanders en accommodaties.

We zijn in de uiterste kop van Overijssel. Het is niet alleen de klok die sinds vannacht aangeeft dat de wintertijd is aangebroken. Het zonnetje kan de kilte niet verdrijven op het gemeentelijk sportpark in Oldemarkt. We rekenen af bij het groene hokje: € 3,- entree, € 0,50 voor een lootje. Er staat helaas geen programmablad tegenover. De maker is ziek. Op een mini-hunebed staat met verweerde rode letters FC Oldemarkt gekalkt. Was dit vroeger de hoofdingang? We weten het niet meer. Het is lang geleden dat we hier waren. Langs het hoofdveld staan statige eiken, er is een (eiken?)houten schuilhokje voor het publiek en aan de overkant staat volgens ‘Nederland Voetballand’ de kleinste tribune van Nederland. Het bouwwerkje biedt ruimte aan 1 persoon. Ziet er best sfeervol uit allemaal. Maar er is wel 1 dingetje: het hoofdveld ligt eruit. Huh..? Verrek, de doelen staan inderdaad nog tegen de omheining. Zoals ze er eind mei zijn neergezet. Wat is hier aan de hand? De droge zomer blijkt het veld geen goed te hebben gedaan. Maar dat was bijna overal zo. Dus? Een paar supporters van de groenwitten weten precies hoe het zit en wijzen naar de gemeente Steenwijkerland. Die vinden het allemaal best. En van gras hebben ze geen verstand. Klare taal. Trouwens de roodgekleurde steppe van Willemsoord was deze zomer landelijk nieuws. Dat is maar 8 kilometer verderop. Goeie vraag, hoe zou het daar nu zijn? Trouwe USV verzorger Ben Vonder heeft een goede baan bij USV, maar is ook al sinds jaar en dag actief als ambtenaar, ja toevallig bij de gemeente Steenwijkerland. Hij wil ongetwijfeld deze Groeten uit Oldemarkt overbrengen aan zijn collega’s van de afdeling Groenvoorziening. We gaan even naar binnen. Een jaar of 5 geleden bouwde de vereniging een volledig energieneutrale en duurzame accommodatie.

Oldemarkt is trots op de duurzame accommodatie. Over de toestand van het hoofdveld is men minder te spreken. 

En was hiermee als voetbalclub een trendsetter in Nederland. We zien heel veel glas. De hele voorpui, maar ook de afscheiding tussen het horecagedeelte en de hal/toiletten is doorzichtig. De bar heeft wat ronde uitstulpingen zodat niet iedereen op een rijtje zit. De hoge  biertafels steunen op houten fusten. Dat zit wel goed, De architect heeft zich ongetwijfeld uitgeleefd op dit project, maar toch een belangrijk detail over het hoofd gezien. De akoestiek deugt niet. Alles galmt, het is erg onrustig. Daar wordt al een  gehoorapparaat afgesteld op een andere golflengte. Het bier is van Heineken en wordt geschonken in een glas met de inscriptie 3e helft. Zolang gaan we niet wachten. We nemen er gelijk eentje. De vriendelijke dame achter de bar bedient een automatische pomp. Waardoor het glas precies afgemeten volstroomt. USV kent dit systeem, maar zette de tapautomatisering jaren geleden al gauw weer overboord. Volgens de barmedewerkers duurde het bij drukte allemaal veel te lang. De klanten vonden het niet erg. Die lurkten toch al liever aan een flesje. We spelen dus op veld 2. Tenzij de programmamaker ook de omroeper is, zal dit de reden zijn dat er geen opstellingen worden gecommuniceerd. Gelukkig is doelman Appie de Hoop zo vriendelijk om bij de doelpunten van zijn team de namen door te geven. Althans voor rust. Want na het wisselen van helft mocht je niet bij hem in de buurt staan. Net als in Boijl is een van de korte zijden afgesloten. Waarom, vraag je je af. Want er is meer dan genoeg ruimte is voor een omheining en een tegelpad. Zal ongetwijfeld weer te maken hebben met de gemeente. Dus aan verzorger Ben de vraag om ook dit puntje deze week nog even in de groep te gooien. Graag gedaan. Helaas waren ook de USV spelers na rust in de veronderstelling dat ze niet in de buurt mochten komen van het doel van Appie. Zodat tien minuten voor tijd het ketsende geluid van een USV penalty op de lat het signaal was voor de aanhang om de parkeerplaats op te zoeken. Met de groeten uit… Oldemarkt.

De kleinste tribune van Nederland?

(door Ben Schuurman).  

        

 

   

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!