USV zondag op bezoek in Oldemarkt.

De thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen het nog puntloze Renado was een tegenvaller, maar achteraf was de conclusie dat de Friezen meer kwaliteit hebben dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. Volgrens eigen zeggen te verklaren door de ruime ziekenboeg van Renado, die eindelijk aan het leeglopen is. Komende zondag gaat USV op bezoek bij Oldemarkt. Die ploeg zag vorige week het duel bij Steenwijker Boys in de slotfase gestaakt, Net nadat Oldemarkt op een 0-1 voorsprong was gekomen. Die tussenstand is niet in de stand verwerkt. Tel de 3 punten erbij dan doet Oldemarkt bovenin mee. Net als vorig seizoen. Toen eindigde Oldemarkt als vierde in 3D en deed het in de nacompetitie een vergeefse gooi naar de 2e klasse.

Even voorstellen: Oldemarkt

Oldemarkt is van 24 april 1932 en mag dus een generatiegenoot genoemd worden van USV. De club is al jaren een vaste klant in de 3e klasse en doet met 4 seniorenteams mee aan de competitie. Daarnaast is zowel bij de heren als de dames een 35+ team actief. De jeugd is in vrijwel alle categorieën vertegenwoordigd. De nog niet zo lang geleden gerealiseerde nieuwbouw op het gemeentelijk sportpark is de moeite van het bekijken waard. Als toombeeld van duurzaamheid.

Historie Oldemarkt-USV

Bijna direct na de oprichting kwamen Oldemarkt en USV elkaar al tegen in de competitie. In het seizoen 1934/1935 werden beide ploegen ingedeeld in de 1e klasse B van de Noord Centrale Voetbal Bond (NCVB). Hoe de onderlinge duels afliepen is niet bekend. Wel de eindstand van dat seizoen:  Hoogeveensche Boys werd kampioen, Wacker degradeerde terwijl USV en Oldemarkt in de middenmoot van de overigens piepkleine competitie (8 teams) eindigden. Ook beginjaren ’90 speelden beide ploegen tegen elkaar. De laatste keer in Oldemarkt was op paaszaterdag 6 april 1996 in de 1e klasse A van de afdeling Zwolle. Het was een stevig duel onder leiding van de Zwolse arbiter Gajadien, die er volgens de krant van toen een potje van maakte. De 1-1 eindstand was al na een half uur bereikt. Jack Mijnheer hielp USV aan een vroege voorsprong. Jos Alferink maakte in de 27e minuut de gelijkmaker voor Oldemarkt. Door de vorming van nieuwe KNVB- districten verloren beide ploegen elkaar daarna lange tijd uit het oog. Oldemarkt ging naar Noord, USV naar Oost.

Het weerzien tussen Oldemarkt en USV begint zondag om 14.00 uur op het gemeentelijk sportpark,  aan de Sportlaan in Oldemarkt. Scheidsrechter is C.S. Jager.

Géén bus naar Oldemarkt

USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Daar valt het uitje van komende zondag naar Oldemarkt niet onder. Dus iedereen is aangewezen op eigen vervoer of carpool naar het dorp, dat onderdeel is van de gemeente Steenwijkerland.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

Na een weekje herfstvakantie wordt er komend weekend weer volop gespeeld. Op sportpark Hulsterlanden klinkt om 9.00 uur het eerste fluitsignaal. Daarna volgt een rij aan wedstrijden van de jeugd. Vanaf 14.30 uur beginnen de laatste wedstrijden van de dag. USV MO17-1 ontvangt dan Bergentheim. Een kwartiertje later begint USV 2 (zat.) tegen ASC ’62. Zondag is het rustig. Naast USV 1 staan er ook voor USV 2 en USV 3 uitwedstrijden geprogrammeerd.

Complete weekendprogramma

Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.


Het energieneutrale clubhuis van Oldemarkt.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!