Groeten uit…Boijl.

Alweer voor het derde seizoen is USV 1 ingedeeld in district Noord. Na 4 E, 3 C, nu in 3 D. Het betekent ook voor het derde seizoen achtereen een kennismaking met een rij aan onbekende tegenstanders en accommodaties.

Het is half oktober. Herfst. We hebben recht op regenvlagen en zwiepende windstoten. Niets van dat alles. Binnendoor via Havelte en Fredriksoord zitten de terrassen bomvol. Het is 25 graden, het zonnetje schijnt. Sportpark Boijl ligt aan de Boijlerweg in Boijl. Dat kan niet missen. Het hoofdveld van fusieclub Trinitas wordt omzoomd door reuzen van eiken. Die houden zich wel gewoon aan de kalender en droppen in hoog tempo hun eikels. Auw…dikke eikel, die was raak. De kantine is vooral van hout. Er is Heineken bier uit de fles. En aan de muur hangt een club van 50. Aan de voorkant van het gebouw is een ruime veranda. De uitbouw grenst direct aan een weiland waar een stuk of 15 viervoeters van het type My Little Pony lopen te grazen. Wellicht was het slim geweest om de brave beestjes afgelopen week te verplaatsen naar het hoofdveld. Daar stond het gras echt zeldzaam hoog.

De kantine van Trinitas met gezellige veranda en uitzicht op een ponypark.

Ook de lijnentrekker van Trinitas was kennelijk met zijn kalkwagentje verstrikt geraakt in de hoge pollen. Want we nemen niet aan dat deze vrijwilliger zijn welverdiende borreltje al voor het werk consumeert.

USV kreeg in Boijl de juiste lijn nooit te pakken.  

De dames zijn actief in Boijl. Ze regelen de verloting, doen de kassa, roepen om  en na afloop draait het rad van avontuur. Voor € 3,- ben je binnen. Dan krijg je ook nog 2 lootjes en een A-4’tje met de opstellingen.  Niks mis mee. Het gaat allemaal in goed vertrouwen. Want wie zwart wil kijken, krijgt alle kans. Om de hoek bij veld 2 loop je zo het veld op. Achter het doel aan de overkant ontbreekt de omheining. Die korte zijde is dan ook verboden terrein voor supporters. Doelman Marcel Betten had er na rust een eenzame middag. Want USV kwam maar niet in buurt van iets dat leek op een aanval. Maar omdat het handbediende scorebord heel lang op 1-0 bleef staan, hield de weer massaal uitgerukte USV aanhang tegen beter weten in hoop op een wondertje. Pas 10 minuten voor tijd  werden ze verlost uit hun lijden door een tweede treffer van de thuisploeg.  Snel naar huis want net als de laagstaande zon deed het spel van USV zeer aan de ogen. Even flets als het uittenue dat maar weer eens uit de kast was gehaald. Nu we het er toch over hebben: het claret and blue (bordeaux rood en lichtblauw) is onlosmakelijk verbonden met Engelste traditieclubs als Aston Villa. Burnley en West Ham United. Ooit ook heel hip in Nederland, maar USV lijkt er steeds minder kleur van op de wangen te krijgen.

De groeten uit… Boijl.

(door Ben Schuurman).  

        

 

   

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!