USV zondag op bezoek bij Trinitas in Boijl

Met 7 punten uit 3 wedstrijden, doelcijfers van 5 voor 1 tegen en een keurige 5e plaats op de ranglijst, kan USV terugkijken op een van de beste competitiestarts sinds jaren. Op de 2-0 winst van afgelopen zondag tegen Havelte viel niets af te dingen. Een echte teamprestatie want ook de invallers deden van zich spreken. Komende zondag wil USV deze openingsserie graag een passend vervolg geven in het Friese Boijl. Daar is fusieclub Trinitas de tegenstander. Die ploeg pakte zondag het eerste puntje via een 0-0 op bezoek bij Dwingeloo. Een knappe prestatie, nu Dwingeloo tot de sterkste ploegen in deze klasse wordt gerekend.

Even voorstellen: Trinitas
Voetbalvereniging Trinitas werd opgericht op 1 juli 2012. De vereniging is ontstaan uit een fusie tussen de voetbalverenigingen OZC en Boijl. Het ledenbestand van beide verenigingen was niet omvangrijk genoeg om het voetbal zonder ingrijpende maatregelen de komende jaren te waarborgen. Vanwege de goede onderlinge verhoudingen tussen beide verenigingen werd besloten tot een fusie. Over de naam is goed nagedacht. Het Latijnse woord Trinitas staat voor ‘drie-eenheid’ en verwijst op verschillende manieren naar de nieuw gevormde voetbalvereniging:
3 voormalige clubs: ODIS, Zorgvlied (later samen OZC) en vv Boijl
3 gemeenten: Westerveld, Ooststellingwerf en Weststellingwerf
3 dorpskernen: Zorgvlied, Elsloo en Boijl

Na de oprichting van Trinitas in 2012 begonnen de blauwzwarten in de 4e klasse. Een jaar later al leidde de krachtenbundeling tot promotie naar de 3e klasse. Daar is Trinitas nu voor het 5e seizoen actief. Vorig seizoen werd afgesloten met een 6e plaats op de ranglijst.

De eerste editie ooit van Trinitas 1- USV 1 begint zondag om 14.00 uur op sportpark Boijl, Boijlerweg 888, 8392 NK Boijl. Scheidsrechter is H.J. van Melsen.

Géén bus naar Boijl
USV en de supportersvereniging bieden supporters ook dit seizoen de mogelijkheid om samen met de selectie naar de verre uitwedstrijden te reizen. Daar valt het uitje van komende zondag naar Boijl niet onder. Dus iedereen is aangewezen op eigen vervoer of carpool naar het circa 900 inwoners tellende dorp ten noordoosten van Wolvega. De spelers van USV 3 weten de weg. Zij waren vorig seizoen ingedeeld bij een lager team van deze vereniging.

1819Trinitas sportpark
Het sportpark in Boijl.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
Het weekend op sportpark Hulsterlanden gaat zaterdagmorgen om 9.00 uur van start met al voor de middag een rij aan jeugdwedstrijden. Vanaf 13.00 uur gaat het verder met wedstrijden van JO 15-2 en MO 15-1. Om 14.30 uur komt als laatste JO 19 in actie tegen de leeftijdsgenoten van Broekland. USV is met 9 uit 3 goed begonnen aan dit seizoen. Zondagmorgen om 10.00 uur spelen USV 2 en USV 3 thuis tegen respectievelijk sv Zwolle en Balkbrug.

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!