USV goed van start

Met doelman Martijn Scheper in een absolute heldenrol heeft USV de ouverture van het seizoen omgezet in winst. Dat ging allemaal niet vanzelf. De opluchting was dan ook groot toen Leon Kooiker na goed voorbereidend werk van Ron Meijerink in minuut 90+4 de wedstrijd definitief besliste (2-0).
DIO (Door Inspanning Ontspanning) wordt door insiders gezien als een van de toppers in de 3e klasse D. In de eerste helft maakte de ploeg uit Oosterwolde die faam nog niet echt waar. USV begon prima, had voortdurend de controle en de beste kansen. De 1-0 na precies een half uur was dan ook verdiend. Na een mooie aanval had Leon Kooiker op links oog voor Thijmen Stegeman. Op de lage inzet van de middenvelder had de jonge DIO doelman Gevero van de Veen geen schijn van kans. Terwijl het maar bleef plenzen was DIO na rust de bovenliggende partij. Vooral Robin Bos was voortdurend dreigend, maar trof met Dennis van der Veen een andere uitblinker voortdurend op zijn weg. En anders was daar wel keeper Schepers. Schoten van afstand, lastige corners, een kopbal van dichtbij, zijn handschoenen leken magneten. De zo gewenste 3-punter hing voortdurend aan een zijden draadje. Maar in de slotfase raakten de Friezen aan de kook. Ivo Savenije kon met rood vertrekken na een domme charge op nota bene de grensrechter van USV. Op de bank van DIO was de O van Ontspanning al eerder omgeslagen in de O van Overspanning. En daarmee deden de Friezen vooral zichzelf tekort. USV koesterde de winst en gaat zondag proberen deze goede start van het seizoen een vervolg te geven op het kunstgras van THOR. De debutant in de 3e klasse boekte zondag een klinkende 0-2 zege bij Gorredijk. Aanvang 14.00 uur in Lippenhuizen.

1819 USV DIO Martijn Scheper
En weer een schitterende safe van de zondag onpasseerbare USV doelman Martijn Scheper.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!