USV start zondag competitie thuis tegen DIO Oosterwolde.

Na een lange aanloop met trainingen, oefenwedstrijden en bekerwedstrijden, begint dan zondag eindelijk het echte werk. De competitie 2018/2019 in de 3e klasse D Noord. Meteen een kennismaking met een volledig onbekende tegenstander: DIO Oosterwolde komt op bezoek. De Friese ploeg plaatste zich net als USV voor de knock-out fase van het bekertoernooi. Maar waar USV na een uitstekende start tegen Protos toch wat met de hakken over de sloot ging bij zowel Balkbrug en IJhorst, schoot DIO tot 3 keer toe overtuigend met scherp: 7-0 tegen HH Combi, 7-2 tegen Smilde en 6-1 tegen Old Forward.

Even voorstellen: DIO Oosterwolde

De voetbaltak van Door Inspanning Ontspanning is onderdeel van de al in 1925 opgerichte omnivereniging in de hoofdplaats van de Friese gemeente Ooststellingwerf. De leden doen er ook aan gymnastiek, korfbal en volleybal. De voetballers speelden jaren op hoog niveau in de 1e klasse. Voor het laatst in het seizoen 2011/2012. De afgelopen 2 seizoenen eindigde DIO als 3e in 3 D. DIO doet met 3 seniorenteams en een 35+ team mee aan de competitie. De  jeugd van DIO is ondergebracht in JV Oostenburg. Een samenwerking met SV De Griffioen en FC Fochteloo. Een nog intensievere samenwerking is een zeer actueel onderwerp in Oosterwolde. Deze maand nog wordt hierover vergaderd.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Komend weekend begint ook voor de overige teams van USV de competitie. Door de droogte en daardoor beperkte beschikbaarheid van de velden, verliep de aanloop niet altijd even gladjes. Er moest heel wat worden geschoven met wedstrijden. Gelukkig wordt het vanaf deze week wat makkelijker nu het hoofdveld weer bespeelbaar is. Veld 2 krijgt nog  een weekje langer rust. Zaterdag beginnen de eerste wedstrijden om 9.00 uur. Vanaf 14.30 uur worden de velden bezet door JO 15-1 en USV 2. Zij spelen tegen het Combinatieteam uit Ommen en Dieze West. Op zondag speelt alleen USV 1 thuis. USV 2 en 3 gaan voor de ouverture van de competitie naar Mariënheem en Dalen.

Complete weekendprogramma

Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Trainer Yves Heskamp maakt zondag zijn competitiedebuut met USV.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!