Zondag beker: USV- Protos

USV start vanaf zondag met een nieuwe fase in de voorbereiding op de competitie 2018/2019. Na de nodige trainingen en een drietal oefenwedstrijden, staan de komende weken in het teken van bekerwedstrijden. USV is ingedeeld in een poule met Balkbrug, IJhorst en Protos. USV begint met een thuiswedstrijd tegen de ploeg uit het Drentse Steenwijksmoer. Protos promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de 3e klasse en stond dan ook op het lijstje met verwachte tegenstanders voor de competitie in 3C. Zover komt het niet omdat de KNVB USV heeft overgeplaatst van 3C naar 3D. USV en Protos komen elkaar nu dus alsnog tegen, maar dan in het bekertoernooi. 

Even voorstellen: Protos

Onder de naam Steenwijksmoer Vossebelt Combinatie werden al veel eerder pogingen gedaan een voetbalclub op te richten. Maar de Drentse voetbalbond lag dwars en vond dat de voetballers uit Steenwijksmoer zich maar in het nabij gelegen Coevorden moesten melden bij Raptim. In 1951 kwam het er dan toch van. Zoals het hoort bij een katholieke club was de pastoor aanwezig bij de oprichting. Hem leek het een goed idee om de club te noemen naar de dagheilige Protos. Vandaar deze unieke naam  voor een voetbalclub.

1819 Protos
Bekertegenstander Protos viert de promotie naar de 3e klasse.

Protos heeft net als USV blauwwitte clubkleuren. De club speelde ook van 2014 tot 2016 in de 3e klasse, maar veel vaker stond het in de 4e en 5e klasse aan de aftrap. Protos brengt 5 seniorenteams op de been en de jeugd doet samen met NKVV uit Dalerpeel. En Protos geniet natuurlijk vooral bekendheid als organisator van het prestigieuze Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Waar rond de feestdagen in december maar liefst 100 verengingen uit de hele regio aan meedoen.   

Het programma voor deze bekerpoule ziet er als volgt uit:

Zondag 2 september: USV- Protos / IJhorst- Balkbrug
Zondag 9 september: Balkbrug- USV / Protos- IJhorst
Zondag 16 september: IJhorst- USV / Protos- Balkbrug

De bekerwedstrijd USV- Protos begint zondag om 14,00 uur op sportpark Hulsterlanden. Scheidsrechter is J. Lubberts.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

Komend weekend is er nog veel meer bekervoetbal.  Dat begint zaterdag al om 9.00 uur. De laatste wedstrijd is om 14.30 uur. Dan speelt USV MO 15-1 tegen Dedemsvaart. Een dag later speelt ook  USV 2 thuis voor de beker. Tegenstander is Dedemsvaart. Aftrap 10.00 uur.  

Complete weekendprogramma

Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!