USV na rust langs IJhorst (1-3)

USV heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd in en tegen IJhorst met 1-3 gewonnen. Dezelfde eindstand stond twee dagen eerder bij Wacker op het scorebord. Maar waar USV in De Wijk nauwelijks in de problemen kwam, moest het in IJhorst flink aan de bak. De zondagclub uit Staphorst strandde vorig seizoen in de nacompetitie om promotie naar de 4e klasse. Komend seizoen zijn de verwachtingen extra hooggespannen aan de Van Wijngaardenstraat. En dat is niet zonder reden. IJhorst mocht deze zomer een handvol nieuwe spelers begroeten en lijkt een regelrechte kandidaat voor de titel. USV had het een uur lang lastig met het stormachtige spel en de power van de thuisploeg. De 1-0 tussenstand was dan ook zeker niet onverdiend. Al kwam deze wat gelukkig tot stand. Een inzet verdween via het hoofd van Martijn Verburg in eigen doel.

1819 IJhorst oefen 1 1024x768
Eerste helft: IJhorst sterk in de duels

Na rust was het de beurt aan USV om op het gaspedaal te trappen. IJhorst moest steeds verder terug en had na een uur de tank leeg. Het wachten was op de verdiende gelijkmaker. Die viel een kwartier voor tijd. Brian Grooters krulde de bal op de lat, gevolgd door een precieze voorzet van Thijmen Stegeman en een rake kopbal van Ron Meijerink (1-1). Twee minuten later deden de ‘jonkies’ het helemaal zelf. Max Schaeffer (18) zag zijn schot nog gekeerd, maar Brian Grooters (17) wist wel raad met de rebound (1-2). Deze veelzijdige jeugdspeler deed vorig seizoen al een paar keer verdienstelijk mee en zijn ontwikkeling zet zich in rap tempo voort. Na een intussen spaarzame counter leek IJhorst via een strafschop toch weer langszij te komen. Zover kwam het niet omdat doelman Martijn Scheper een knappe redding in huis had. Even later werd de wedstrijd definitief in het voordeel van USV beslist door Niels Kappert. Hij kopte raak na een afgemeten voorzet van Sander Schaeffer.
1819 IJhorst oefen 2 1024x594
Tweede helft: USV vol op de aanval.

IJhorst hoeft niet lang te wachten voor een kans op revanche. Zondag 16 september treffen beide ploegen elkaar opnieuw. Weer op de sfeervolle accommodatie in IJhorst. Dan voor de beker. Komende zondag zet USV de oefenreeks voort tegen Havelte, ook een van de tegenstanders in de competitie. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!