USV zondag thuis tegen Gieten

USV nam Hemelvaartsdag een belangrijk puntje mee uit Weerdinge. Na rust toonde USV veel veerkracht door een 2-0 achterstand op knappe wijze weg te werken. USV had zelfs uitzicht op meer, maar was uiteindelijk tevreden met de 2-2. Ook al omdat concurrent Musselkanaal verloor. Zondag kan USV tegen Gieten een nieuwe stap zetten richting klassebehoud. De prestatiecurve van de gasten is opmerkelijk. Zo rond de kerst leek Gieten nog een serieuze degradatiekandidaat. Maar tijdens de winterstop werden er geen halve maatregelen genomen. Het elftal kreeg een kwaliteitsinjectie. Onder meer de 35-jarige Gert Maliepaard werd van stal gehaald. Speelde bij Veendam, Be Quick Groningen en vele jaren bij Gieten. Ook op veteranenleeftijd is de spits het doelpunten maken niet verleerd. Aan de hand van de routinier bestormde Gieten de ranglijst in 3C. En is nu zelfs kanshebber om mee te doen aan de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse. Dat is nog steeds zo ondanks de 1-0 nederlaag van afgelopen donderdag bij CEC.

Nog even voorstellen: Gieten
Met ruim 5.000 inwoners is Gieten het bestuurlijk centrum van de gemeente Aa en Hunze. De voetbalclub bestaat al sinds 1925 en pendelt met enige regelmaat tussen 3e en 4e klasse. Gieten brengt wat meer teams op de been dan USV. Onder meer 6 seniorenteams. Bij de jeugd zijn alle categorieën met meerdere teams vertegenwoordigd. Ook wordt er in Gieten met 4 teams volop in de zaal gevoetbald.

Zo ging het op 26 november op De Goorns in Gieten
Diep in blessuretijd bezorgde Niek Ekkelenkamp USV een 2-3 zege in een grijs en modderig Gieten. Het was van beide kanten een erg matige voorstelling. Stephan van Veen had de thuisclub voor rust op voorsprong gezet. Na rust boog Ron Meijerink met 2 treffers de achterstand om in een voorsprong. Lang kon USV hiervan niet genieten. Jacco Meertens zorgde meteen voor 2-2. Dat leek de eindstand te worden, maar in minuut 90+3 nam USV toch de punten mee in de bus naar huis.
De eerste competitie-editie op sportpark Hulsterlanden van USV- Gieten begint zondag om 14.00 uur. Scheidsrechter is H.E. Menkhorst.
1718 Gieten USV
Beeld uit de heenwedstrijd in Gieten, waar toen nog druk werd gebouwd aan het clubhuis.

Zo gaat het verder met plaats 12
USV zet alles op alles om plaats 12 in de eindstand te ontlopen. De nummers 12 en 13 moeten klassenbehoud bewerkstelligen via de nacompetitie. Die is een stuk minder uitgebreid dan voorgaande jaren en biedt geen herkansingen. OVC ’21 staat al vast als nummer 13. We kijken even naar de weg die nummer 12 moet bewandelen.

Zondag 3 juni
Laagst geklasseerde periodekampioen uit 4E – Nr. 12 3C. Het gaat om 1 wedstrijd. De winnaar plaatst zich voor de finale. De verliezer speelt volgend seizoen in de 4e klasse. De tegenstander komt waarschijnlijk uit het rijtje: De Blesse, Steenwijk, Ruinen, Wacker.

Zondag 10 juni
De winnaar van bovengenoemde wedstrijd speelt de finale thuis. Het gaat weer om slechts 1 wedstrijd. Tegenstander is de winnaar van de wedstrijd 1 na hoogste periodekampioen uit 4B – Nr. 13 3D. Die tegenstander komt waarschijnlijk uit het rijtje: TLC (Leek), Gruno (Groningen), Bakkeveen, Bedum, Wijster. De winnaar van de finale speelt volgend seizoen in de 3e klasse. De verliezer speelt volgend seizoen in de 4e klasse.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden
Het voetbalweekend begint al op vrijdagavond met een rondje 7 tegen 7 voetbal. De mannen 1 en 2 spelen op locatie. Het vrouwenteam speelt thuis. De drukke zaterdag begint om 8.30 uur met de eerste wedstrijden van de jeugd. De laatste wedstrijd begint om 14.30. En ook altijd leuk: de Kaboutertraining om 10.00 uur.

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete programma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!