Vrijdag 14 december: Wandelvoetbal (here we go again)

1718 wandelvoetbalAan het eind van vorig seizoen werd bij USV het Wandelvoetbal (Walking Football) geïntroduceerd. Twee vrijdagavonden konden op leeftijd zijnde (oud)voetballers proeven aan deze vorm van recreatievoetbal. De derde vrijdagavond moest helaas vanwege de heersende hittegolf worden afgeblazen. Na deze twee avonden kon worden vastgesteld dat deze vorm van recreatievoetbal een schot in de roos is. 

Daarom is besloten om er dit jaar een vervolg aan te geven en wordt er weer eens per maand op een vrijdagavond "gewandelvoetbalt".
De eerste maal dit seizoen was op 14 september. Vrijdag 14 december is het de laatste maal in het jaar 2018. Om 19:00 uur is het verzamelen met een kopje koffie en om 19:30 uur gaan we beginnen.

 

Nog even weer alles op een rijtje:

Voor wie?
Het Wandelvoetbal is vooral bedoeld voor ‘Oldtimers’ die niet meer willen of kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal of het 7 tegen 7. Vaak vanwege fysieke beperkingen. Via het Wandelvoetbal krijgt deze groep de mogelijkheid toch weer tegen een balletje te trappen. Uiteraard is ook het sociale aspect belangrijk. Gezellig napraten over die gemiste kans of dat technische hoogstandje.

Niet rennen, alleen wandelen.
Het belangrijkste verschil met gewoon voetbal is dat spelers niet mogen rennen. Elke vorm van lichamelijk contact is verboden. Ook een duwtje in de rug wordt afgefloten. Hierdoor is de kans op blessures minimaal. Het spel wordt gespeeld met kleine doelen, zonder keepers, op een veld van 40m bij 25m. De bal mag niet boven heuphoogte komen. Teams bestaan uit 6 of 7 spelers.

1x per maand in actie.
Dankzij het fraaie overdekte Henk Wink Court kan Wandelvoetbal bij USV onder alle omstandigheden worden gespeeld. De initiatiefnemers bij USV mikken op de doelgroep van 50+ (m/v) om eens per maand op vrijdagavond wandelend te gaan voetballen. Door de aangepaste regels en de rustige spelvorm is voetbalervaring niet persé noodzakelijk.

Interesse? Meld je aan!
Heb je interesse om mee te doen aan het Wandelvoetbal bij USV? Kom dan vrijdagavond een kijkje nemen. Of stuur een e-mail naar info@unionsv.nl. Je bent van harte welkom bij USV. De club voor jong én oud.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!