USV hervat zondag competitie bij SVV '04.

Na zes weken wintervakantie begint USV zondag weer aan de competitie. Dat gebeurt in Schoonebeek waar SVV ’04 de tegenstander is. Dat lijkt een pittige klus. Het thuis nog ongeslagen SVV ’04 staat weliswaar 8e op de ranglijst, maar is een van de ploegen in 3C die in het najaar flink  achterop is geraakt met het aantal gespeelde wedstrijden. Net als Dalen en EMMS heeft SVV ’04 er nog maar 8 partijen opzitten. USV daarentegen is onbetwist koploper als het gaat om het aantal gespeelde wedstrijden (11). En daar is niemand bij USV treurig om. Want ook zonder doordeweekse inhaalwedstrijden zit het programma  de komende maanden al vol genoeg.

In aanloop naar de herstart speelde USV 2 oefenwedstrijden. Tegen Wacker werd ruim met 5-0 gewonnen. Vorige week ging het duel tegen een combi van HHC niet door. Dinsdag werd er wel gespeeld. In Balkbrug was zaterdag 4e klasser  vv Avereest de tegenstander. Door een treffer van Sander Schaeffer leidde USV bij rust met 0-1. Na de pauze wist de thuisploeg langszij te komen. Eindstand 1-1.

Even voorstellen: SVV ’04

De Schoonebeekse Voetbal Vereniging is niet van 1904, maar van 2004. En dat duidt meestal op een samensmelting van clubs. Dat gebeurde inderdaad ook in Schoonebeek. Nadat eerst de jeugdafdelingen van zaterdagclub vv Minjak en zondagclub Sportclub Oranje samenwerkten, werd later besloten tot een volledige fusie van beide verenigingen. Door de samenvoeging heeft SVV ‘04 ongeveer 500 leden en is daarmee een van de grotere verenigingen binnen de gemeente Emmen. Het was even wachten op succes maar vanaf het seizoen 2008/2009 werd de weg naar boven ingezet. In het seizoen 2014/2015 kende SVV ’04 zelfs een eenmalig optreden in de 2e klasse. Vorig seizoen werd geëindigd op een 9e plaats. SVV ’04 telt 5 seniorenteams en is bij de jeugd in alle categorieën met meerdere teams vertegenwoordigd.

Ondanks de sportieve prestaties van de plaatselijke voetbaltrots geniet het circa 5.000 inwoners tellende dorp, op een steenworp van de Duitse grens, vooral bekendheid vanwege de aardolie. In Schoonebeek bevindt zich een van de grootste aardolievelden van West Europa. De beroemde jaknikker in het centrum van het dorp is niet te missen.

De eerste editie ooit van SVV ’04 - USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark De Kampen, De Kampen 18, 7761 CK Schoonebeek. Scheidsrechter is R. Leuning.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

De meeste teams van USV hebben nog vrij. Op zaterdag is er een aantal oefenwedstrijden van de jeugd.

Competitie

USV JO 13-2 speelt een uitwedstrijd voor de competitie bij SVI. Aanvang 12.00 uur.

Complete weekendprogramma

Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.

De kantine van SVV '04 is uitgerust in de clubkleuren. En over de naam was men het snel eens.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!