Groeten uit Gieten…

USV is voor het 2e seizoen op rij ingedeeld in district Noord en zet dit seizoen dan ook regelmatig koers in deze richting. Een klasse hoger. Dus opnieuw veel ontmoetingen met nieuwe tegenstanders. Andere gezichten en onbekende accommodaties: op ontdekkingstocht.

Het Drentse dorp deed zijn naam geen eer aan. In Veenoord, Emmercompascuum en Musselkanaal had het kennelijk wel gegoten, Daar waren de wedstrijden afgelast. Maar in Gieten viel het mee met de regen en kon er worden gespeeld. De noordelijke tocht ging weer voorspoedig over brede wegen met weinig verkeer. En voerde onder meer langs blues bedevaartplaats Grollo. Hometown van Cuby-voorman Harry Muskee. Johan Derksen woont er tegenwoordig ook. Bij de ingang van het dorp wordt de komst van USV aangekondigd op het activiteitenbord. Sportpark De Goorns oogt als een bouwput. Naast het renoveren van het sterk verouderde clubgebouw, wordt het complex ook flink uitgebreid: Gieten krijgt er acht nieuwe kleedkamers bij. De gemeente Aa en Hunze is nu nog eigenaar van de opstallen en legt voor het hele project iets meer dan 1 miljoen euro op de toonbank. Op het moment dat het gebouw in gebruik wordt genomen door de derdeklasser, gaat ook het eigendom over. Daarmee zijn alle voetbalclubs uit de gemeente Aa en Hunze trotse eigenaar van hun clubgebouwen. De bouw is zo goed als volledig uitbesteed, maar heeft intussen behoorlijk vertraging opgelopen. Door de gekte in de bouw stagneert het leveren van materialen. Het wordt vast mooi. Een schuifpui geeft straks toegang tot een terras met uitzicht op het hoofdveld. Gieten 3 heeft er alvast een plaatsje gereserveerd. Hoog en droog langs de lijn. Ondanks de grote verbouwing wordt de kantine zelf er niet veel groter op. Die puilt in de rust dan ook volledig uit. Dit keer eens geen Amstel. Het moet onze Grolsch- ambassadeur Wilbert goed doen dat zijn gerstenat hier wordt geschonken. In ruil voor € 1,60 krijg je een schuimend glas uit de kraan. De bal gehakt krijgt een plaatsje in de middenmoot. De kenners vonden het hapje vorige week in Sleen wat beter op smaak. Een meevaller: de entree was gratis. Dat was niet echt de bedoeling, maar de aannemer had in een overijverige bui ook het kassashokje gesloopt. Geen entree, dus ook geen service. Geen programmablad, geen omroeper en ook het scorebord was buiten dienst. De vertoning op de zompige grasmat was overigens ook geen dubbeltje entree waard. Beide ploegen deden 90 minuten lang niet voor elkaar onder in het spelen van de bal naar de verkeerde kleur. Opmerkelijk: het voetpad achter het ene doel bleek ook dienst te doen als doorgaande weg voor fietsers. Oppassen waar je loopt. Achter het andere doel vooral hoog gras, veel blad en modder. Wel in de luwte van een grote berg uitgegraven zwart zand en puin. Zelfs voor de echte diehard fans een uitdaging om niet de warmte binnen op te zoeken. Die van USV werden ver in blessuretijd beloond met 3 punten. En dat betekende een terugweg in de bus vol bassende beats uit de grote muziekbox. Met Niek Ekkelenkamp als gevierde DJ. Zijn winnende treffer bezorgde Gieten tegelijkertijd een flinke depressie. En toen ging het ook nog weer eens regenen.

Slimmigheidje van de veteraan onder de lat bij Gieten. De 49-jarige Richard van Calker doet alsof hij kramp heeft. Scheidsrechter Lemmen trapt erin. De 'blessurebehandeling' geeft een Gieten-speler tijd om van schoenen te wisselen.   

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!