USV zondag naar Gieten

Hoge bergen, diepe dalen. Jantje lacht, Jantje huilt. Het gebeurde zondag allemaal in Sleen. En beide partijen kregen te maken met deze wisselende emoties. USV had aanvankelijk kansen en hoop, maar zakte weg. En dan zelfs met 2-0 achter. Om bij  2-2 toch weer volop de zon te zien. Sterker nog. We gaan winnen. Jammer, dat lukt dus niet. Dan maar een gelijkspel. Het is toch niet waar? Diep in blessuretijd toch nog verliezen. Balen, balen, balen. Terwijl heel Sleen de polonaise loopt, zoeken de USV supporters de uitgang. Met het hoofd diep tussen de schouders.  En dan toch weer gejuich. Ja hoor, 3-3. Je moet erbij zijn geweest om het te geloven. Zo sprokkelde USV weer een puntje. Voor de stand doet het niet veel, voor het gevoel tussen de oren was het puntje onbetaalbaar. Het voelde als een overwinning.

Zondag gaat USV weer die kant op, maar dan nog zo’n 35 kilometer verder het noorden in. Eindbestemming Gieten. Met ruim 5.000 inwoners gelegen op de Hondsrug in Drenthe. Tot aan de gemeentelijke herindeling in 1998 was Gieten een zelfstandige gemeente. Van de toen nieuw gevormde  gemeente Aa en Hunze werd Gieten het bestuurlijk centrum. Voor de voetbalvereniging is een prominente plaats weggelegd in het dorp, maar als het om sport gaat is Gieten vooral bekend door het veldrijden. Het complete wielercircus strijkt er ieder jaar neer voor een vaak modderige, loodzware superprestige cross.


USV gaat zondag op bezoek bij de roodwitten uit Gieten.

Volgens FC De Kanaalstreek, naar eigen zeggen dé voetbalsite van de regio, maakt Gieten een moeilijk seizoen door. De nederlagen volgen elkaar in een rap tempo op terwijl sterkhouder en doelman Jeffrey Tappel  eind oktober noodgedwongen moest stoppen vanwege een ernstige blessure. Vervanging in de persoon van ‘good old’ Lubbert Meertens leek op korte termijn de oplossing, maar afgelopen zondag tegen OVC  ’21 stond met Richard van Calker een andere veteraan (50) onder de lat. Een dag na de nederlaag in Ommen bezorgde de KNVB de volgende tik aan Gieten: hoewel de ploeg werd vrijgesproken van enige schuld aan het staken van het duel tegen Dalfsen werd de tussenstand omgezet in de eindstand. Daarmee komt de 3-0 in de boeken, aldus de FC. Waardoor Gieten met 3 punten uit 8 wedstrijden op de voorlaatste plaats staat. USV heeft 3 punten meer. Voor beide teams dus een belangrijke wedstrijd om wat meer lucht te krijgen in het 2e rijtje van de ranglijst.  

Gieten brengt meer teams op de been dan USV. Onder meer 6 seniorenteams. Bij de jeugd zijn alle categorieën met meerdere teams vertegenwoordigd. Ook wordt er in Gieten met 4 teams volop in de zaal gevoetbald. De club bestaat al sinds 1925 en pendelt met enige regelmaat tussen 3e en 4e klasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg van de komende zomer vertrekkende trainer Jouke Jan Meertens als 6e in 3C.

Van enige historie tussen Gieten en USV is geen sprake. De 1e editie begint zondag om 14.00 uur op sportpark De Goorns, Asserstraat 33, 9461 GB Gieten. Scheidsrechter is Peter Lemmen. Er rijdt een spelers-/supportersbus. Vertrek om 11.45 uur vanaf sportpark Hulsterlanden.

Te zien op sportpark Hulsterlanden
Zaterdagmorgen om 8.30 uur gaat een drukke voetbaldag van start bij USV.  Inclusief om 10.00 uur een training van de Kabouters. Om 14.30 uur beginnen 2 wedstrijden: JO 15-2 ontvangt SVI. MO 13-1 speelt tegen IJVV. Zondagmorgen om 10.00 uur speelt USV 3 tegen Steenwijk. . 

Complete weekendprogramma
Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de voetbal.nl app.  

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!