USV benoemt Ben Schuurman tot erelid

De najaarsledenvergadering van USV stond dinsdagavond na de pauze vooral in het teken van de benoeming van 3 nieuwe bestuursleden, de wel  zeer bijzondere jubilaris Hendrik Runhart en de afscheid nemende secretaris Ben Schuurman.

Voor de pauze kwamen de gebruikelijke agendapunten aan de orde. Penningmeester Dick ten Klooster presenteerde fraaie cijfers over het afgelopen boekjaar. In zijn laatste jaarverslag voerde secretaris Ben Schuurman de leden nog eens langs de bijzonderheden van het seizoen 2016/2017. Met uiteraard aandacht voor het kampioenschap van het eerste elftal, maar ook tal van andere zaken passeerden de revue. Zoals verbeteringen aan de accommodatie en de nieuwe vormen van communicatie met bezoekers van het sportpark.  De secretaris zette voor deze gelegenheid wat getallen uit zijn eerste jaarverslag van 2005 tegenover die van vandaag. Opvallend is vooral de groeispurt van het aantal leden. Een toename met 200 naar 530. Waarvan intussen ruim 20% meisjes/ vrouwen. Volgens de secretaris betekent die ontwikkeling een aanzienlijke verrijking van het clubleven bij USV. De leden discussieerden in de rondvraag met elkaar over de landelijke trend om het roken verder terug te dringen. En welke rol USV hier kan of zelfs zou moeten spelen. In het clubgebouw mag er al veel langer niet meer gerookt worden.  Buiten is dat nog wel toegestaan, maar volgens de leden zou USV met het inrichten van een aantal rookvrije zones een goed eerste signaal kunnen afgeven.

Hendrik Runhart 65 jaar lid


Ben Schuurman en Jan Hamers zetten Hendrik Runhart in het zonnetje. De clubman was in augustus 65 jaar lid van USV.

Na de pauze werden de jubilarissen toegesproken door secretaris Ben Schuurman. Erwin Bouwer en Martin Hilberink waren 25 jaar lid van de club. Marinus Kremer en Arold Massier kregen de speld voor hun 50-jarig lidmaatschap. Baas boven baas is echter Hendrik Runhart. De 75-jarige clubman was op 1 augustus van dit jaar maar liefst 65 jaar lid van USV. Door zijn grote betrokkenheid bij de club maakte hij driekwart van het bestaan van USV vrijwel van week tot week mee. En dat in allerlei functies. Hendrik Runhart genoot vooral bekendheid als wedstrijdsecretaris senioren. Pas begin van dit seizoen ging hij met USV-pensioen. Tot dan regelde hij nog steeds de scheidsrechters voor de wedstrijden van de lagere seniorenteams. Vanwege het bereiken van deze opmerkelijke mijlpaal werd de jubilaris uitgebreid in het zonnetje gezet en kreeg hij een attentie aangeboden.

Aftredend secretaris Ben Schuurman benoemd tot erelid


Ben Schuurman zou even later benoemd worden tot erelid van de vereniging. Hij kreeg de bijbehorende onderscheiding opgespeld door penningmeester Dick ten Klooster 

Tijdens de bestuursverkiezing werden nieuwe voorzitter Michiel Smudde, John Spijker (jeugdzaken) en Danielle Vlierman (algemene zaken) officieel benoemd waarna het nieuwe trio bestuurders onder applaus plaatsnam achter de tafel. Daarna nam bestuurslid Jan Hamers de regie over. Hij sprak de vertrekkende Ben Schuurman toe en deelde mee dat de leden hadden besloten de zojuist afgetreden secretaris te benoemen tot erelid van USV. Het kersverse erelid deelde op zijn beurt nog wat van zijn belevenissen als secretaris met de uitpuilende zaal.  Het kon niet op voor Schuurman want hij kreeg uit handen van KNVB-ambassadeur Ate Brunnekreeft ook nog eens de gouden KNVB speld uitgereikt. Waarna er onder het genot van een drankje en zeer ‘Puike’ hapjes vele handen werden geschud.

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!