Beroerd begin breekt USV op

Door een 3-4 thuisnederlaag tegen Weerdinge is  USV verder weggezakt  in het onderste rijtje van 3C Noord. Het plan om tegen de Drentse ploeg de eerste  3-punter van het seizoen binnen te halen, smolt zondag wel heel erg snel in de warme herfstzon. 

Wat doe je USV???  twitterde het account van USV na een kwartier voetballen. Mahir Salaah Saalim had zojuist de 0-3 (!) op het scorebord gezet. De  zeer behendige middenvelder werd geen strobreed in de weg gelegd. USV leek op weg naar een debacle. Want al na 6 minuten kreeg Milos Oluic de 0-1 cadeau en in de 11e minuut keek heel USV apathisch naar een slalom van Aaron Brinks. Ondanks dit tenenkrommende begin werd het toch nog weer een wedstrijd. En dat was ook de verdienste van USV. De ploeg gaf niet op en de strijdlust werd beloond. Na ruim een half uur had Ron Meijerink succes (1-3) en nog geen 5 minuten later scoorde Sander Schaeffer de aansluitingstreffer na knap voorbereidend werk van Frank Kuiper (2-3). USV ging dan ook met opgeheven hoofd richting kleedkamer, maar bezorgde zichzelf meteen  na rust weer een ijskoude douche. Mahir Salaah Saalim wist wel raad met een beginnersfout in de verdediging. Zijn zeer fraaie boogbal paste precies onder de lat (2-4). Daarna was de wedstrijd lang in evenwicht met kansen over en weer. In de 78e minuut scoorde de prima ingevallen routinier Rick Timmerman de 3-4 op aangeven van Leon Kooiker. Het startsein voor een heet kwartiertje. Al snel moest USV met 10 man verder na de 2e gele kaart voor Jorden Zunnebeld. USV nam veel risico en gooide alles in de strijd. Een kopbal van Niek Hamers spatte uiteen op de lat en Weerdinge kwam met de schrik vrij toen een handsbal onbestraft bleef.    Zelfs doelman Martijn Scheper meldde zich nog voorin om een punt veilig te stellen, maar de krakende Weerdinge muur bleef overeind. Volgende week speelt USV opnieuw  thuis. Dan staat de altijd beladen streekderby tegen OVC ’21 uit Ommen op het programma. De druk ligt intussen bij USV.

Ook USV doelman Martijn Scheper kan in het slotoffensief de gelijkmaker niet forceren. Zijn collega Jarie Lubbers van Weerdinge blijft overeind. 

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!