Zondag bekerderby USV - Balkbrug.

Nieuwe Balkbrug trainer Dik Runherd speelde 60 wedstrijden (3 goals) voor USV 1 en was van 2003 tot 2006 trainer van het 1e elftal van USV, waarmee hij in zijn laatste seizoen via een 2e plaats in de eindstand de nacompetitie haalde. Hij stapte deze zomer over van Vilsteren naar de club uit zijn woonplaats en kent USV als zijn broekzak. USV en Balkbrug staan zondag op sportpark Hulsterlanden tegenover elkaar als de 2e ronde in de bekerpoule wordt gespeeld. USV begon afgelopen zondag met een 1-3 overwinning bij Ulu Spor. Het afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de 4e klasse gepromoveerde Balkbrug hield thuis lang stand tegen sv Zwolle, maar verloor uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil (0-1). Overigens oefenden Balkbrug en USV vorige week nog tegen elkaar. Op bezoek aan ‘De Balk’ won USV met 1-4. Steven Zwiers zette zijn ploeg op voorsprong. Ron Meijerink, Frank Kuiper, Thijmen Stegeman en Leon Kooiker bogen daarna de stand om in het voordeel van USV. De laatste officiële derby op sportpark Hulsterlanden dateert van 20 maart 2016. USV kon de 3 competitiepunten goed gebruiken in 4H Oost, maar verslikte zich lelijk in rode lantaarndrager Balkbrug. Door een late penalty van Chiel de Weerd leek USV er toch mee weg te komen, maar diep in blessuretijd  scoorde Glenn Marsman de gelijkmaker: 3-3.

De nieuwste editie van USV - Balkbrug begint zondag om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden onder leiding van scheidsrechter W.G.F. Arends.

Ook te zien op sportpark Hulsterlanden

In verband met de O-feesten in Nieuwleusen zijn er zaterdag vooral in de ochtenduren wedstrijden van de jeugd. Uitzondering is USV MO13-1. De meiden bekeren vanaf 13.00 uur tegen WHC. Zondagmorgen ontvangt USV 2 om 10.00 uur OVC ’21. Ook dit is een bekerwedstrijd.

Complete weekendprogramma

Nieuwsgierig naar het complete weekendprogramma? Klik dan op de homepage bovenaan in de navigatiebalk op Programma & Uitslagen. Dan verschijnt de zogenoemde widget. Je ziet vier knoppen. Onder de knop links staan alle thuiswedstrijden. Onder tweede knop alle uitwedstrijden. Daarnaast de knop met de uitslagen en helemaal rechts kun je terecht voor landelijk voetbalnieuws. Of download de VOETBAL.NL app. 

 

Balkbrug trainer Dik Runherd speelde 60 wedstrijden voor USV 1.

 

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!