Speler Statistieken

QTY Event Tijd
Jordy Oost 1 73'
Jordy Oost 1 78'
Tijd Event QTY

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
J. Reints

HODO verliest van Musselkanaal in slotfase

Geplaatst:  door 
 

MUSSELKANAAL – Voor HODO stond de uitwedstrijd tegen Musselkanaal op het programma, de hoop was dat de puntendeling tegen SVV’04 van vorige week, de ploeg van trainer André Blom weer het nodige vertrouwen had gegeven om ook tegen de stugge Groningse ploeg een goed resultaat te behalen.

In de beginfase van de wedstrijd was er sprake van een gelijk opgaand duel tussen beide ploegen met kansen voor zowel Musselkanaal als ook voor HODO. Een goed schot van Timon Smeding had een beter lot verdiend, maar ook Musselkanaal met zijn snelle vleugelspitsen had in de eerste helft nog enkele kansen. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-0 gelijke stand. Na rust kwam HODO goed uit de startblokken en in de eerste 20 minuten van de tweede helft was HODO de bovenliggende partij.

 

Gaandeweg de tweede helft pakte Musselkanaal echter het initiatief en het sloeg in die fase genadeloos toe. Goudhaantje voor de Groningers was Jordy Oost die in de 73e minuut scoorde en even later tekende de spits ook voor de 2-0. Het verzet van HODO was gebroken en zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 nederlaag voor HODO.

 

Musselkanaal voetbalt niet goed maar pakt wel de volle winst tegen HODO

Musselkanaal – Van goed voetbal was zondag maar amper sprake van op het Sportpark aan de Parklaan te Musselkanaal. In de uiterst belangrijke wedstrijd tussen Musselkanaal en HODO deed de thuisclub wat het moest doen. Met de nodige moeite werd rode lantaarndrager HODO door twee treffers van topscoorder Jordy Oost in de tweede helft met 2-0 verslagen.

De belangen waren groot bij het duel tussen Musselkanaal en HODO. De thuisclub moest winnen om de aansluiting te krijgen met een drietal ploegen boven hun en HODO had de punten bitterhard nodig om de aansluiting met OVC’21 en Gieten te houden. Vandaar dat er nogal wat spanning op het duel stond en wellicht was dat ook de oorzaak dat het spel vooral in de eerste helft van een bedroevend niveau was. Beide teams ‘bakten’ er niet veel van. De eerste kansen waren voor de gasten, maar Wesly Annen faalde in kansrijke positie en een vrije trap van Timon Smeding werd met moeite verwerkt door keeper Arjan Scholte Aalbes. Niet veel later ging zijn collega aan de andere kant, Marcel Pol, gruwelijk in de fout maar hij had geluk dat Jordy Oost net niet meer bij de bal kon komen. De fraaiste actie was even later van de opvallend goed spelende Jeroen Ots, zijn splijtende pass op Tjeerd Sikkema werd echter door Sikkema niet goed afgerond, het schot eindigde naast het doel van Pol. Verder was er niet zo heel veel meer te beleven in deze helft, behoudens nog een prima schot van Kevin Oosting maar Pol bewees weer eens een goede doelman te zijn. Scheidsrechter Jan Reints eiste echter nog wel een hoofdrol op in de eerste helft door voor Paashaas te spelen. Hij strooide met gele kaarten conform de kleur die bij de paasdagen hoort. Beide ploegen kregen elk drie keer terecht geel volgens de leidsman na afloop.


De tweede helft begon voor Musselkanaal goed toen Robin Gerlach er op rechts vandoor ging. Zijn voorzet werd door Oost echter hoog over geschoten. Daarna waren de het echter de gasten die het betere van het spel hadden. Echt grote kansen leverde het voor de ploeg van trainer Andre Blom niet op. Na twintig minuten zag Musselkanaal terecht een treffer van Oost afgekeurd wegens buitenspel. Trainer Woortman haalde Robin Schmitz ten faveure van Jorn Wiekens van het veld en vanaf dat moment begon het weer wat beter te lopen bij de thuisclub. Eerst was het Rolf Kayser die een goede kans kreeg maar keeper Pol hield uitstekend tegen. Niet veel later was het opnieuw Kayser die aan de basis stond van de openingstreffer. Jordy Oost kreeg de bal mee en de topscoorder van 3C knalde de bal langs de kansloze Pol. Vier minuten later werd de wedstrijd beslist door de mooiste actie van de wedstrijd. Kevin Oosting werd op links de diepte in gestuurd en zijn voorzet op maat werd op uitstekende wijze ingekopt door Oost, 2-0. Daarmee bewees Oost maar weer eens zijn waarde voor Musselkanaal deze middag. In blessuretijd had Oost nog een grote kans na voorbereidend werk van invaller Rick Potze maar Pol wist weer redding te brengen. Geen best voetbal vanmiddag maar wel drie punten voor Musselkanaal. Omdat ook Gieten won en Weerdinge en Sleen verloren blijft het ongemeen spannend onderaan in de derde klasse C. Zondag 8 april opnieuw een thuiswedstrijd voor Musselkanaal. Een heuse derby tegen FC Ter Apel’96 staat dan op het programma.

 

Terecht gelijkspel in derby tussen Musselkanaal en FC Ter Apel’96

Bron: vv Musselkanaal

Musselkanaal – De met veel spanning tegemoet geziene derby tussen Musselkanaal en FC Ter Apel’96 eindigde in een gelijkspel. De gasten waren in de eerste helft de wat betere ploeg. In de tweede helft beet de thuisclub wat meer van zich af maar naar mate het einde dichterbij kwam werd het spel er niet beter op. Beide teams konden dan ook leven met de 1-1 eindstand.

Musselkanaal schoot met het gelijkspel niet zo veel op omdat de naaste concurrent Gieten wel wist te winnen in Slagharen bij EMMS. Musselkanaal staat nog wel twee punten voor op Gieten maar heeft ook twee wedstrijden meer gespeeld. Saillant detail is dat zondag Gieten – Musselkanaal op het programma staat.

De gasten uit Ter Apel begonnen wel wat beter aan de wedstrijd dan Musselkanaal. Bij Musselkanaal stond Jorn Wiekens als laatste man geposteerd, Jordie Teuben was er wegens een blessure niet bij, en dat was zeker in het begin even wennen voor Musselkanaal. Ondanks het overwicht van FC Ter Apel’96 kreeg de ploeg geen echte grote kansen. Na ruim twintig minuten raakte doelman Arjan Scholte Aalbes geblesseerd aan zijn kuit. Even later leidde balverlies bij de thuisclub tot de eerste grote kans voor de gasten. Patrick Bults stuurde Arjan Heeres de diepte in, Scholte Aalbes twijfelde met uitkomen en Heeres schoot de bal binnen. Scholte Aalbes werd vervangen door good-old Hendrik Melgers. Nog geen minuut later kreeg Jordy Oost tot twee keer toe de kans om de gelijkmaker te noteren. Na een voorzet van Robin Gerlach miste de kopbal voldoende richting en een paar tellen later zette Rolf Kayser Oost in stelling maar het schot ging net over. Na 33 minuten was het dan toch raak voor de thuisclub, Oost controleerde een hoge bal fraai en snelde langs Jordy Veninga. Deze haalde Oost onderuit en scheidsrechter Bart Leistra kon niet anders dan naar de stip wijzen. Oost nam de strafschop zelf en via de vingertoppen van Rudy Bergman ging de bal tegen de touwen, 1-1. Tot aan de rust gebeurde er niet meer zo veel.

Musselkanaal opende de tweede helft sterker dan in de eerste. Na tien minuten kreeg Rolf Kayser een beste kans. Het fraaie schot van ruim twintig meter werd echter uitstekend gepareerd door Bergman. Niet veel later zag heel Musselkanaal een handsbal van Veninga maar Leistra liet gewoon doorspelen. Na ruim twintig minuten had Oost een enorme kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar opnieuw was het Bergman die redding wist brengen. Een kwartier voor het einde kreeg invaller Joey Huizing van FC Ter Apel’96 uit een klutssituatie de bal mee. Door echter snel uit zijn doel te komen wist Melgers redding te brengen. Het warme weer begon zijn tol te eisen en de strijd werd er niet beter op. Beide ploegen bakten er niet al te veel meer van en na een aantal minuten blessuretijd floot de prima leidende Leistra voor het einde van de wedstrijd. Bijna een ieder was het na afloop er over eens dat de 1-1 eindstand een juiste afspiegeling was van het gebodene deze middag.

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!