28-01-2018

Speler Statistieken

QTY Event Tijd
Harm Stuiver 1 10'
Anne de Jonge 1 36'
Frank Schoemakers 1
USV
Tijd Event QTY
56' 1 Frank Kuiper
1 Niek Hamers

Aanvullende informatie

Scheidsrechter
R. Leuning

USV maakt geen vuist in Schoonebeek.

Zelfs toen trainer Theo van ’t Zand ruim 20 minuten voor tijd een verdediger opofferde voor een extra aanvaller, wist USV nauwelijks gevaar te stichten voor het doel van SVV ’04 keeper Dennis Bos. Dat was tekenend voor de wedstrijd. USV bracht te weinig zodat de thuisploeg vrij eenvoudig de 2-1 voorsprong over de streep wist te trekken.

De opening was duidelijk voor SVV ’04. Vooral over de linkerkant werd geprobeerd de verdediging van USV te ontregelen. Maar het gaatje werd in de 10e minuut gevonden dwars door het midden. Na een steekpass dook Harmen Stuiver alleen op voor doelman Martijn Scheper, die keurig werd omspeeld (1-0). Daarna had USV het meeste balbezit, combineerde af en toe aardig, maar was zelden dreigend. Het was dan ook niet verrassend dat na een tegenaanval SVV ’04 de voorsprong wist te verdubbelen. Anne de Jonge strafte in de 36e minuut ploeterwerk achterin af met een gemikt schot (2-0).

Na rust hetzelfde spelbeeld. USV probeerde het wel, maar creëerde vrijwel niets. SVV ’04 loerde intussen alleen maar op een counter. Dankzij Frank Kuiper gloorde er in de 56e minuut toch weer een puntje voor USV aan de horizon. Zijn lage inzet paste precies naast de paal (2-1). De aansluitingstreffer veranderde niets aan het spelbeeld. USV kon er maar geen volwassen slotoffensief uitpersen terwijl de counterende thuisclub niet in staat was de wedstrijd definitief op slot te draaien. Zo bleven de 3 punten uiteindelijk niet onverdiend in een druilerig Schoonebeek.

Frank Kuiper, hier omringd door verdedigers van SVV '04, zorgde voor de aansluitingstreffer van USV.

Zondag vervolgt USV de competitie met een thuiswedstijd tegen EMMS. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

 

Groeten uit… Schoonebeek.

Gek. In het dorp van de jaknikkers werd vooral nee geschud. Nee, het kritische thuispubliek had er ondanks de winst veel meer van verwacht. De USV-aanhang schudde volop mee. Want nee, zij werden zeker niet verwend vandaag. En het weer? Nee, ook niks. Miezerig, druilerig.

Slimme verkooptechniek. Eerst de programma’s aan de man brengen (€ 1,- per stuk) om de bezoekers pas een paar meter verderop de kassa te laten passeren (€ 3,- USV thuis blijft een koopje). Nog slimmer was geweest de kassa tijdig te bemannen. Zo hadden de met de bus meegereisde supporters een meevaller. Het schuine dak van de kantine loopt ver door en is meteen een overkapping waaronder in de rust koffie wordt geschonken. En helemaal volgens de regels bier uit plastic wordt gedronken. In de kantine krijg je een echt glas. Keurig getapt, prima op temperatuur. Voor de Heineken versnapering leg je € 1,70 op de bar. Laten we de catering gelijk maar even afwerken. Daar is de bal. Ze worden geleverd door slager Roelof Visser en die bezuinigt niet op het formaat. Het korstje is misschien iets aan de taaie kant. Maar dat was niet de reden dat er langer dan anders werd nagepraat over het culinaire ritueel. Voor het scheutje mosterd om de bal op smaak te brengen werd € 0,50 extra gerekend. Buitenproportioneel. De geluidsinstallatie op sportpark De Kampen is perfect afgestemd. Geen kraakje. De man in het radiohokje op de tribune heeft hoorbaar plezier in zijn werk. Zijn timing benadert de perfectie. Alleen die irritante goal-tunes. Alsjeblieft, begin er niet aan. Tenzij je ook iets laat horen als de tegenpartij scoort. Desnoods een treurmuziekje. Wel weer mooi: nog sneller dan in Nou Camp en Bernabeu wordt na het laatste fluitsignaal het clublied ingezet. Die Kay Huzen wordt er ook niet sneller op. Een groepje Schoonebekers bespreekt onder de overkapping de eerste helft. Toch even mee bemoeien: hoezo niet sneller, dat zou ook heel gek zijn, want hij is nooit snel geweest. Maaruh… hoezo kennen jullie Kay dan?. Een look-a-like van onze eigen Roelof Wanders (de bekende ex-slager van hoofdsponsor PLUS Bakker, 65x USV 1 en 0 goals, schoonzoon van Jan, die weer een broer is van Kay’s vader Wessel) bleek de broer van Roelof. Of broertje, want hij is een kop kleiner. Aha, vandaar. Broertje Wanders doet allerlei dingen bij  SVV ’04 maar wil wat afbouwen. Dat doen er kennelijk meer. Want de vrijwilligerskwestie speelt ook in Schoonebeek. Moeite bijvoorbeeld om mensen te vinden die bardienst willen draaien. Terwijl ze doordeweeks alleen maar op dinsdag en vrijdag open zijn. Met nogal wat studenten in de ploeg hebben ze een hard hoofd in de inhaalwedstrijden die straks ongetwijfeld doordeweeks worden vastgesteld. SVV ’04 loopt 3 wedstrijden achter bij USV. En dat zijn niet allemaal thuiswedstijden. Toch nog even terug naar de catering. Want het was vlees noch vis bij USV. Anders gezegd: halfslachtig. Want vielen we nou aan of waren we aan het verdedigen? En het middenveld dan? Dat was vandaag het jachtterrein van die nummer 6 van de thuisploeg, de beste man van het veld. Vind je het gek, hij is marinier, wist een plaatselijke supporter. Goed volk in Schoonebeek, waar het voor USV nou niet echt, wat zullen we zeggen, geolied liep.

De tribune op sportpark De Kampen, met speciale ruimte voor het mannetje van de radio.

De plaatselijke analisten houden het droog onder de mooie overkapping.

 

USV hervat zondag competitie bij SVV '04.

 

Na zes weken wintervakantie begint USV zondag weer aan de competitie. Dat gebeurt in Schoonebeek waar SVV ’04 de tegenstander is. Dat lijkt een pittige klus. Het thuis nog ongeslagen SVV ’04 staat weliswaar 8e op de ranglijst, maar is een van de ploegen in 3C die in het najaar flink  achterop is geraakt met het aantal gespeelde wedstrijden. Net als Dalen en EMMS heeft SVV ’04 er nog maar 8 partijen opzitten. USV daarentegen is onbetwist koploper als het gaat om het aantal gespeelde wedstrijden (11). En daar is niemand bij USV treurig om. Want ook zonder doordeweekse inhaalwedstrijden zit het programma  de komende maanden al vol genoeg.

In aanloop naar de herstart speelde USV 2 oefenwedstrijden. Tegen Wacker werd ruim met 5-0 gewonnen. Vorige week ging het duel tegen een combi van HHC niet door. Dinsdag werd er wel gespeeld. In Balkbrug was zaterdag 4e klasser  vv Avereest de tegenstander. Door een treffer van Sander Schaeffer leidde USV bij rust met 0-1. Na de pauze wist de thuisploeg langszij te komen. Eindstand 1-1.

Even voorstellen: SVV ’04

De Schoonebeekse Voetbal Vereniging is niet van 1904, maar van 2004. En dat duidt meestal op een samensmelting van clubs. Dat gebeurde inderdaad ook in Schoonebeek. Nadat eerst de jeugdafdelingen van zaterdagclub vv Minjak en zondagclub Sportclub Oranje samenwerkten, werd later besloten tot een volledige fusie van beide verenigingen. Door de samenvoeging heeft SVV ‘04 ongeveer 500 leden en is daarmee een van de grotere verenigingen binnen de gemeente Emmen. Het was even wachten op succes maar vanaf het seizoen 2008/2009 werd de weg naar boven ingezet. In het seizoen 2014/2015 kende SVV ’04 zelfs een eenmalig optreden in de 2e klasse. Vorig seizoen werd geëindigd op een 9e plaats. SVV ’04 telt 5 seniorenteams en is bij de jeugd in alle categorieën met meerdere teams vertegenwoordigd.

Ondanks de sportieve prestaties van de plaatselijke voetbaltrots geniet het circa 5.000 inwoners tellende dorp, op een steenworp van de Duitse grens, vooral bekendheid vanwege de aardolie. In Schoonebeek bevindt zich een van de grootste aardolievelden van West Europa. De beroemde jaknikker in het centrum van het dorp is niet te missen.

De eerste editie ooit van SVV ’04 - USV begint zondag om 14.00 uur op sportpark De Kampen, De Kampen 18, 7761 CK Schoonebeek. Scheidsrechter is R. Leuning.

Te zien op sportpark Hulsterlanden

 

SVV’04 komt goed uit de winterstop en pakt 3 punten

Bron: SVV 04

SVV’04 pakt op deze druilerige zondagmiddag tegen USV uit Nieuwleusen de eerste 3 punten na de winterstop Over de hele wedstrijd gezien was de winst uiteindelijk wel verdiend, alleen liet SVV’04 in de 2e helft de teugels wat vieren en kwam USV verdiend terug in de wedstrijd.Het bleef tot het einde toe spannend maar uiteindelijk wisten de Schoonebekers de 3 punten in eigen huis te houden.

In de eerste helft vielen alle doelpunten van SVV’04,. Het was Harmen Stuiver die in de 10e minuut op snelheid door de USV verdediging kwam, en de bal beheerst achter keeper Scheper van USV deed belanden.

Een kwartier later was het wederom Harmen Stuiver die de op snelheid langs de USV verdediging sneed, en de bal vlak voor de achterlijn nog nauwkeurig wist voor te geven, het was spits Anne de Jonge die bal op en presenteer blaadje kreeg en deze zeer bekwaam in schoot achter doelman Scheper van USV.

De 2e helft werd het spel van SVV’04 zichtbaar minder, en slordig balverlies op het middenveld leidde uiteindelijk de 2-1 in voor USV in. Het was Frank Kuiper van USV die wel raad wist met dit buitenkansje en scoorde de verdiende 2-1De slotfase was één van over een weer kansen voor beide teams .In de eindfase werd nog één doelpunt van SVV’04 afgekeurd, de supporters van SVV’04 incl. een enthousiaste omroeper, die de goal-tune al afspeelde gingen helemaal uit hun dak, ze kwamen echter bedrogen uit toen bleek dat de scheidsrechter de heer Leuning op advies van de grensrechter van USV de goal afkeurde vanwege vermeend buitenspel. 

Het was deze middag geen beste wedstrijd van SVV’04, maar na afloop van de wedstrijd had niemand het hier meer over, de 3 punten bleven immers in Schoonebeek.

Opstelling SVV’04 : 1) Dennis Bos, 2) Matthijs Landman, 3) Michel Kerkdijk 4) Rick Strijker, 5) Martijn Scherpen (65” Jarno Gerrits) 6) Frank Schoemakers, 7) Harmen Stuiver, 8) Gerbrand Schoemakers, 9) Anne de Jonge ( 65” Joost Thielle) 10) Bart Moes, 11) Arjen Kocks.

Gerrit Kerkdijk

reacties

Contact met USV

Voetbalvereniging USV
Sportpark Hulsterlanden
Kon. Julianalaan 71
7711 KL Nieuwleusen

Telefoon: 0529 482 633
Email: info[at]unionsv.nl

Lid worden van USV?

Iedereen die graag in verenigingsverband wil voetballen, kan lid worden van USV. Zowel jeugd als senioren, jongens en meiden, dames en heren zijn welkom bij USV met de mooie accommodatie op sportpark Hulsterlanden.

Meer informatie en aanmelden >

Social Media en USV

Voetbalvereniging USV is ook actief op diverse sociale media. Op Facebook kun je lid worden van onze pagina om het laatste nieuws te volgen.

Volg ons op Twitter om op de hoogte te worden gehouden van wedstrijden en ander 'snel' nieuws!