• In memoriam Klaas Meesters (1946 - 2022)

 •  

  Klaas was lid van USV sinds 1 augustus 1961. Vorig jaar was hij dus maar liefst 60 jaar onafgebroken lid van de vereniging. Maar door de corona-beperkingen was het toen helaas niet mogelijk hier de gebruikelijke aandacht aan te schenken. Begin dit jaar gingen Michiel, Daniëlle en Sander dan ook op pad om namens het bestuur felicitaties, bloemen en de speciale oorkonde thuis aan Klaas te overhandigen. Iets wat hij buitengewoon waardeerde: USV had al die jaren een belangrijke rol in zijn leven vervuld.

  Zijn actieve voetbalcarrière duurde niet heel lang. Na zijn overstap naar de senioren speelde Klaas nog een tijdje in het 5e elftal. Maar als mid-twintiger al, werd Klaas leider van het tweede elftal. Met als extra taak (…) het aanleveren van een verslag voor het clubblad. Zo ook van de uitwedstrijd tegen PEC 2. Hè, PEC?? Waren wij toen zo goed of waren hun…? Nou, dat zat zo: de Zwolse profclub had toen ook een amateurtak. En die elftallen draaiden mee in de competitie van de afdeling Zwolle. Vandaar. Het is februari 1974 en we lezen even mee met het verslag van Klaas:

  USV ging naar Zwolle met de bedoeling te winnen en zette er dan ook direct gang achter. In de 25e minuut ging Herman van Voorst er op links vandoor en trok de bal goed voor. Het was Jan Hof die met een prachtig schot de 0-1 maakte. PEC kwam opzetten en maakte nog voor rust 1-1. In de rust kwam USV-trainer Piet Vogelzang de jongens moed inpraten. Dat had hij voor de wedstrijd ook al gedaan. Na rust waren er aan weerszijden goede kansen en was het weer USV dat op voorsprong kwam. Opnieuw door Jan Hof. Weer kwam PEC opzetten en na 30 minuten werd een aanvaller binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. USV kreeg een strafschop tegen, maar deze werd door PEC naast geschoten. Zo brak het einde aan met een overwinning voor USV. Bij USV werd Wim Bonen aan de lip geblesseerd en moest naar het ziekenhuis zodat de wond gehecht kon worden. Henk Schoemaker kreeg in deze wedstrijd een waarschuwing. Was getekend Klaas Meesters.

  In 1980 trad Klaas toe tot het bestuur van de Supportersvereniging van USV. Hij zou 13 jaar in functie blijven als algemeen bestuurslid. Een van de hoogtepunten in die periode was de schenking door de Supportersvereniging aan USV van de huidige zittribune. Dat was in 1989. Dit ter gelegenheid van het aanstaande 60-jarig jubileum van USV. Het bestuur van de Supportersvereniging, dat toen naast Klaas bestond uit voorzitter Johan Stolte, secretaris Klaas Pessink, penningmeester Evert Klein, Wim Bruggeman, Koos Brinkman en Jannes Pot, was er flink druk mee. Want om de bouw te bekostigen werd voorafgaand een spraakmakende superverloting georganiseerd met als hoofdprijs een auto.

  Voor vroege vogels op de zondagmorgen bij USV was Klaas een vertrouwd gezicht. Samen met zijn Rens en Jannes en Marry Pot draaide hij ruim 15 jaar kantinedienst. De dames in de keuken zorgden voor de koffie en de broodjes. Klaas en Jannes zorgden achter de bar voor een gezellige 3e helft van de lagere teams.

  Klaas was later ook nog actief bij de vrijdagmiddagploeg om de velden voor het weekend klaar te maken en alles eromheen netjes te houden. En door alle jaren heen was Klaas een trouw en betrokken supporter langs de lijn bij het eerste elftal. De achterliggende periode minder en minder door een steeds verder afnemende gezondheid. Toch kwam maandag het bericht van zijn overlijden volledig onverwacht. Klaas Meesters werd 75 jaar.

  We wensen kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.

  (door Ben Schuurman)

  Condoleance en afscheid

  Op donderdag 12 mei is er van 19.30 tot 20.00 uur gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen. Thuis aan de Raiffeisenstraat 1A-25, Nieuwleusen. De begrafenis vindt vrijdag plaats in familiekring.