• Doelpuntrijk oefenduel tussen USV en Rouveen

  • De toeschouwers die donderdagavond storm en regen trotseerden om te kijken naar de oefenwedstrijd USV-Rouveen werden beloond met veel doelpunten, waaronder een paar regelrechte beauty’s.

    Rouveen doet het erg goed in de zaterdag 3e klasse Noord. Sterker nog, wanneer volgende week de kraker bij Be Quick ’28 in Zwolle wordt gewonnen is de ploeg zelfs koploper. Een stevige klus dus voor USV. Maar met de wind mee liet USV voor rust zien dat de goede resultaten van de afgelopen weken geen toeval zijn. USV nam zelfs een 2-0 voorsprong door treffers van Leon Kooiker. Vooral zijn tweede was van grote schoonheid. De uithaal van afstand verdween hoog en hard in het net. Rouveen deed daarna wat terug (2-1) en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar doelman Frank Kooiker lag een paar keer moedig in de weg. Op slag van rust herstelde USV de voordelige marge na een snelle aanval met Wouter Smudde als eindstation (3-1). In de extra tijd van de eerste helft had Rouveen het laatste woord met ook een schitterende treffer (3-2). Na rust kwamen de gasten langszij (3-3), maar USV toonde veerkracht en kwam via weer Leon Kooiker hernieuwd op voorsprong (4-3). Dat was niet genoeg voor de winst. Dankzij twee treffers ging Rouveen uiteindelijk erop en erover (4-5).

    USV- Rouveen, eindstand 4-5 (ruststand 3-2). Doelpunten USV: Leon Kooiker (3), Wouter Smudde. Doelpunten Rouveen: Jesse Piëst (2), Mart Dunnink, Marcel Tiemes, Rowan Trompetter.


    Leon Kooiker (liggend) zet USV op 1-0 en geeft hiermee het startschot voor het schuttersfeest.