• Bubbels en bingo tijdens nieuwjaarsreceptie.

 • "Doe jij ook mee met de nieuwjaarsbingo?" Ik hoor het Nelleke nog vragen. De uitnodiging heb ik op social media wel gezien. USV en de Supportersvereniging tonen maar weer eens hoe belangrijk ze het vinden om in contact te blijven! Mijn jongste zoon gaat Nelleke ondersteunen. En als onze oudste zoon even langskomt wordt hij er door zijn moeder aan herinnerd dat er ’s middags een digitale nieuwjaarsreceptie is van USV met een muziekbingo. Te elfder ure (zowel letterlijk als figuurlijk) schrijft hij zich nog in. Ondanks dat ik het een prachtig initiatief vind, kan bingo mij niet boeien. Ik besluit dan ook om het gebeuren aan mij voorbij te laten gaan. Ha, ha, ha! In mijn dromen misschien. Tussen drie uur en half vier word ik gestoord in mijn eigen digitale beslommeringen. De tv wordt aangezet en de laptop van zoonlief wordt erop aangesloten. Even later galmen de beattonen door de kamer en kan ik het vergeten de aandacht op mijn laptop gericht te houden.

  Vanaf de tv nemen een discjockey en een danseres energetisch bezit van de kamer. De danseres komt me bekend voor. De naam schiet me even niet zo gauw te binnen. Maar Nelleke is goed voorbereid en leest op de chat dat het de wereldberoemde danseres van Toppop is. Nu herken ik haar ook. Natuurlijk, dat is Penny de Jager! De ouderen onder ons hebben haar meteen herkend. Hoewel ze tegenwoordig als Martine Bisschop door het leven gaat, herken je de ‘Penny’ nog steeds in haar. Onverschrokken leukt ze de muziek op met onnavolgbare moves. Op de chat is ondertussen roering ontstaan omdat Gerrie en Bertus hun bingokaart niet kunnen openen. Van alle kanten worden ze geadviseerd maar uiteindelijk komt de oplossing vanuit de studio. Het mailtje met de link naar de bingokaart wordt opnieuw verzonden. Nu met succes. Gelukkig maar, want een bingo zonder Gerrie en Bertus is amper voor te stellen. De stemming zit er inmiddels al goed in. Ik heb mijn laptop aan de kant geschoven. Het kantinegevoel neemt bezit van ons en een drankje en hapje komen op tafel te staan. Dan wordt het stiller in de kamer. De klanken van de muziek nemen af en verschijnt er een derde persoon in beeld. Al gauw blijkt dat deze dame het evenement aan elkaar gaat praten. Haar naam is Ilse Horstman en ze doet het met verve! Dat dient gezegd te worden. Spontaan en enthousiast presenteert ze het programma en loodst ze ons door de bingo.

  Vaak zijn nieuwjaarspeeches van die momenten die erbij horen maar veel te lang duren. Onze presentatrice weet dat goed op te vangen. Wanneer voorzitter Michiel Smudde in beeld komt, wordt hij uitgenodigd de papieren van de speech aan de kant te leggen. Er ontstaat een mooi gesprek waarin het jaar 2020 in vogelvlucht wordt doorgenomen. Een bijzonder en bizar jaar. Een jaar waarin het te weinig over voetbal ging en waarin andere zaken de boventoon voerden. Het 90-jarig bestaan zou uitgebreid gevierd worden maar de meeste plannen zijn (even?) opgeschort. Gelukkig hebben we mooie herinneringen aan de reünie en de receptie. Treffend uitgebeeld door de diskjockey. Gekleed in het mooie retroshirt was hij een constante blikvanger. Plannen voor een verbouwing zijn opzijgeschoven. Pijnlijk, vindt de voorzitter dit. Met name omdat afspraken die met de biljartvereniging zijn gemaakt en waarin rekening werd gehouden met uitbreiding van de ruimte, daardoor niet nagekomen kunnen worden.

  Gelukkig is er ook veel goed nieuws te melden. Plus Luuk Tijs en de Wildeboer Groep verlengen hun hoofdsponsorschap met drie jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden met ‘bubbels’. Grote hilariteit op het moment dat Michiel de kurk van de fles haalde. Een symbolisch moment. Met een doffe knal schoot de kurk de studio in en de helft van de inhoud spoot uit de fles. Daardoor kreeg Michiel een ware champagnedouche te verwerken. Ook de net door de sponsoren en penningmeester Sander Eissen ondertekende contracten worden met bubbels gedoopt. Een goed voorteken toch? Het belooft een bruisende verbintenis te worden.

  De voorzitter heeft nog meer goed sponsornieuws. Ook voor de jeugdafdeling is een hoofdsponsor aangetrokken. Autobedrijf Jansen B.V. gaat de jeugdafdeling breed ondersteunen. De gebroeders Jansen runnen samen met hun vrouwen hun autobedrijf aan de Zwolseweg, halverwege Nieuwleusen en Balkbrug. Mooi om te horen dat ze vooral van toegevoegde waarde zullen zijn en niet andere sponsoren in de weg willen en zullen lopen. Hun liefde voor jeugdvoetbal is niet vreemd. Vaak zijn Dick en Karla aanwezig wanneer zoonlief voetbalt. Trouwe supporters, bevestigt mijn zoon uit ervaring. Natuurlijk moet hier ook op gedronken worden. Een tweede fles bubbels moet ontkurkt worden. Michiel is niet geheel op zijn gemak na de spetterende vorige ervaring. De nieuwe sponsor biedt aan om het klusje te klaren. Als een ervaren sommelier wordt er te werk gegaan. Zonder een druppel bubbel verloren te laten gaan wordt de fles ontdaan van de kurk. Ook dit kan weer symbolisch gezien worden. Samenwerken, elkaar helpen zonder verspilling.

  Het verbaast mij niet dat de voorzitter van de Supportersvereniging ook aan de tafel wordt uitgenodigd. Want evenementen zoals deze worden gedragen door deze enthousiaste groep mensen. Rudger-Jan Vogelzang laat weten dat 2020 een bewogen jaar is geweest. Met pijn in het hart zijn mooie traditionele evenementen afgelast. Vanuit de Supportersvereniging is veel energie gestoken om het contact met de achterban te onderhouden en daar waar mogelijk op creatieve wijze mee om te gaan. Uitdelen van cakejes aan ouderen en aan huis gebonden leden en legpuzzels voor de jeugd worden als voorbeelden genoemd. De deze week gehouden bloemenactie is een actueel voorbeeld van hoe een traditionele actie toch aangepast doorgang vindt.

  Echt mooi vind ik de aankondiging van de nieuwe trainers. Nu Yves Heskamp besloten heeft om onze club te verlaten, reageerde het bestuur snel en verrassend.   Yves wordt opgevolgd door twee bij USV bekende mannen. Oud eerste elftalspeler en clubicoon Mathijs van Faassen nemen samen met Theo van ’t Zand de scepter over van Yves Heskamp.

  Mooie woorden heeft de voorzitter ook nog over voor de vrijwilligers die zich bezighouden met de verbouwing van de kleedkamers. Oud en jong steken de handen uit de mouwen. Als vertegenwoordigers van deze groep kanjers worden Thijs Ruinemans en Frank Kooiker met name genoemd. En natuurlijk is ook Bert van Lente van de partij.

  Nelleke geniet van het gebeuren en kijkt me aan. Zou best leuk zijn wanneer je ‘even’ een sfeerverslagje maakt vanuit de huiskamer. Inderdaad een leuk idee. Nadeel is dat ze het oppert tegen het einde van het officiële gedeelte. Probeer op zondagochtend, na zo’n huiskamer/kantine-ervaring, maar eens te herinneren wat er allemaal gezegd is???? Ik ben vast vergeten bepaalde zaken te benoemen.

  Daarvoor mijn excuses.  O ja, Daniëlle Vlierman die de honneurs waarneemt en als een bekwame gastvrouw bloemetjes uitdeelt aan gasten. En o ja, de blauwwitte uitdossing van Marco Hilberink was goed voor een prijsje. Maar er zijn ook vast zaken die mij zijn ontschoten

  Hoogste tijd voor de bingo. Veel van de muziekfragmenten doen me verlangen naar de kantine. Na een opname van Harten 10 valt de eerste bingo...winnaar… hahaha...Niek Ekkelenkamp, zoon van de zanger van dit duo. Prachtig! Hoe verzin je het? Toevallig? Toeval bestaat niet, het valt je gewoon toe. Ook de tweede bingo is hier een mooi voorbeeld van. Deze prijs is gewonnen door Jan Borgers, oud-voorzitter en erelid van onze vereniging. Jan Luttel greep net naast de prijs. Komt vast omdat zijn reactie helemaal vanaf de Waddeneilanden moest komen. De oud-voorzitter van de Supportersvereniging woont tegenwoordig op Vlieland. Wel wordt zijn goede bingo beloond. Jan krijgt van de Supportersvereniging een troostprijs in de vorm van allerlei USV-artikelen. De zeer aantrekkelijke hoofdprijs is voor Klaas Kreule. Hij mag een minuut gratis winkelen bij PLUS Luuk Tijs. De bingo wordt net als de rest van de uitzending vlot, vrolijk en in een ontspannen sfeer gepresenteerd. De uitzending vliegt voorbij. Na ruim twee uur gaat het scherm op zwart.

  Fantastisch georganiseerd en gepresenteerd vanuit de Power Force Show Events studio in Zwolle! De liefde voor ons clubje en het verlangen om elkaar weer in vrijheid te ontmoeten is nog meer aangewakkerd.

  Allen die hieraan meegewerkt hebben: BEDANKT!”

  Verslag: Werner van der Veen

   

 •  PLUS Luuk Tijs en de Wildeboer Groep verlengen het hoofdsponsorschap met drie jaar. Proost!  

 • Mathijs van Faassen en Theo van 't Zand worden de nieuwe hoofdtrainers van USV.

 • Autobedrijf Jansen gaat de jeugdafdeling breed ondersteunen.

 •  

  Echt mooi vind ik de aankondiging van de nieuwe trainers. Nu Yves Heskamp besloten heeft om onze club te verlaten, reageerde het bestuur snel en verrassend.   Yves wordt opgevolgd door twee bij USV bekende mannen. Oud eerste elftalspeler en clubicoon Mathijs van Faassen nemen samen met Theo van ’t Zand de scepter over van Yves Heskamp.