• Bos Bedden (Droom bedden)

 • Interview met Lianna Veerman-Huiskes en Rutger Veerman van Bos Bedden

  Op weg naar mijn nieuwe kandidaat-gesprekspartners moet ik automatisch terugdenken aan mijn vorige gesprek. Gerwin Kijk in de Vegte van Stuuk en Design deelde zijn enthousiasme met mij voor zijn bedrijf en waar hij voor stond. Ik ben op weg naar Bos Bedden om hen te benaderen voor een interview. Op het eerste gezicht lijkt het niet voor de hand liggend dat mijn gedachten teruggaan naar dat gesprek met Gerwin. De enige overeenkomst die beide bedrijven met elkaar hebben is een sponsorovereenkomst met ons USV. Gerwin liet mij toen echter weten dat hij een samenwerkingsverband was aangegaan met Bos Bedden. Stuuk en Design gaat afscheidingswanden plaatsen in de showroom van Bos Bedden. Ik ben dus best benieuwd naar het resultaat.

 • Nieuwsgierigheid is niet de enige motivatie om Bos Bedden in de spotlight te willen zetten. Vorig jaar heeft Lubertus Talen afstand gedaan van Bos Bedden om van zijn pensioen te gaan genieten. Lianna en Rutger Veerman zijn de uitdaging aangegaan om het bedrijf over te nemen. Op zich is het overnemen van een bedrijf een bijzondere stap in iemands leven. Nu was het door de hele situatie met lockdowns en allerlei andere door de wet voorgeschreven maatregelen niet bepaald het makkelijkste moment om in te stappen. Reden genoeg dus om dit bedrijf eens te gaan benaderen. Het eerste contact was hartelijk. Ik was nog maar net binnen en ik had al een kop koffie voor mij staan. Zelfs voordat ik de eigenaar had ontmoet. Het duurde niet lang of Rutger Veerman meldt zich en stelt zich voor. Het verbaast mij enigszins dat Rutger een nog jonge ondernemer is. Vanuit mijn perspectief had ik een iets ouder persoon verwacht. Achteraf had ik de leeftijd van Rutger kunnen inschatten wanneer ik thuis de naam van de nieuwe eigenaar eerder had laten vallen. Rutger en mijn zonen kennen elkaar van hun eerste baan als vakkenvullers bij Albert Heijn. Inmiddels alweer de nodige jaren geleden. Rutger is getrouwd. Samen met zijn vrouw Lianna is hij het Bos Bedden avontuur aangegaan. Rutger fulltime en zijn vrouw parttime. Rutger reageerde enthousiast op mijn vraag of hij zijn medewerking wilde verlenen aan een gesprek voor de rubriek Sponsor in de spotlight. Hij roept zijn vrouw erbij en hij stelt Lianna aan mij voor. Ook Lianna reageert enthousiast en een afspraak is dan ook snel gemaakt.

  Na mijn auto, een week later, geparkeerd te hebben naast het bedrijf, ga ik op zoek naar de personeelsingang. De showroom is nog gesloten. De eerste de beste deur aan de zijkant is afgesloten en zo te zien is hier Radio Vechtdal FM gehuisvest. Op een deur verderop staat te lezen: ‘Artiesteningang’. Moet ik dus ook niet zijn. Althans dat schiet door mijn gedachten. Achter het gebouw staat iemand bij een auto die mijn bewegingen belangstellend gadeslaat. “Zoekt u iemand of iets?” vraagt hij terwijl hij op mij afkomt. Ik knik. “Ja, ik heb een afspraak bij Bos Bedden en mij is gezegd dat ik me via de zijdeur kan melden maar ik zie geen deur voor Bos Bedden?” stel ik half vragend. De man lacht hartelijk. “Maar meneer dan moet u toch de artiesteningang hebben voor uw optreden.” Ik moet lachen. “U heeft ervaring?” Hij knikt en met een grote grijns laat hij me weten al vele jaren gebruik te maken van de artiesteningang. “Medewerkers van Bos Bedden zijn nu eenmaal kunstenaars”, zijn de laatste woorden die ik van hem hoor. Even later deel ik dit grappige voorval met Lianna en Rutger. “Oh, dat was vast Lubertus Talen,” laat Rutger lachend weten. “Hij heeft achter het bedrijf nog dieren staan die hij dagelijks komt verzorgen.” Nu de naam van de vorige eigenaar is gevallen ligt het voor de hand om te vragen hoe Lianna en Rutger ertoe zijn gekomen om het bedrijf over te nemen.

 • Om tot de juiste keuze te komen voor wat betreft slaapcomfort en aankleding van de slaapkamer biedt Bos Bedden een scala aan mogelijkheden. Diverse merken zijn te bewonderen en helpen om een keus te maken welk bed het beste voor de klant geschikt is. Merken als onder meer Auping, Perzona en Pullman zijn te bewonderen zodat er voor elk wat wils tussenstaat. Van modern tot klassiek. Van waterbedden tot boxsprings. Onlangs is er nog ruimte gecreëerd om een nieuw merk aan de collectie toe te voegen. Het merk Magnitude is op de eerste verdieping te bewonderen. Heeft de klant liever een bed dat in hoogte verstelbaar is omdat er zorg verleend moet worden aan iemand? Of gewoon omdat de klant het prettiger vindt om in of uit een bed te stappen dat op een comfortabele hoogte staat afgesteld? Ook daarin kan Bos Bedden de klant van dienst zijn. Een riant aanbod aan zorg- en seniorenbedden, zowel eenpersoons als tweepersoons, is in het assortiment opgenomen. Wanneer je de showroom binnenstapt valt het enorme aanbod direct op. In eerste instantie lijkt het misschien overweldigend. Welk merk en wat voor soort bed past er bij uw wensen? Zoveel keus! “Daar hebben we dan ook ervaren en vakkundige mensen voor in dienst die naar de klant luisteren en van daaruit adviseren.” Rutger en Lianna kunnen uren praten over slaapkamerinterieurs, bedden, matrassen. Hoe Bos Bedden voor een verrassende wending heeft gezorgd in hun leven. Met name voor Rutger, die nu aan den lijve ervaart hoe groot het verschil is tussen webshops beheren en klanten echt zien, spreken en helpen. Het gevoel dat klanten tevreden de zaak verlaten. Omdat ze antwoorden op vragen hebben gekregen, zich hebben kunnen oriënteren of tot aanschaf zijn overgegaan.

  Ondanks dat Bos Bedden klanten trekt uit een groot deel van het land voelt het zich nauw verbonden met de directe omgeving. Rutger hierover: “Nieuwleusen is te klein om een bedrijf als Bos Bedden in deze vorm bestaansrecht te geven. Toch voelen we hoe close het contact is met de directe omgeving.” Natuurlijk wil ik weten hoe dat zich vertaalt. “De directe omgeving heeft ons gemaakt tot wat we nu zijn. Die relatie is er altijd geweest. Wij ontvangen veel positieve feedback uit de omgeving. Door de mondelinge reclame is Bos Bedden tot een begrip geworden. Dat zeg ik niet omdat ik nu belang heb bij dit bedrijf. Ook daarvoor al hoorde ik ook hoe mensen praten over Bos Bedden. Het bedrijf was en is een begrip in Nieuwleusen. Bos Bedden is zich daar heel bewust van en voelt zich ook dankbaar. Om iets terug te doen sponsoren we met plezier verenigingen en evenementen. De loopgroep AG85 wordt door Bos Bedden gesponsord. Bij veel verenigingen prijkt een reclamebord langs het veld of aan de kant van een sportzaal. Sinds kort is de naam van Bos Bedden ook zichtbaar op de shirts van USV zondag 2. Een keuze gemaakt uit dank voor de steun die Rutger en Lianna hebben gehad van een speler van dit team. Niet alleen in Nieuwleusen maar ook in Zwolle, Meppel, Staphorst, Balkbrug, Dedemsvaart, Hoogeveen enzovoort zie je regelmatig de busjes van Bos Bedden. “Eigenlijk kun je wel stellen dat Oost-Veluwe, Polders, Zuid-Drenthe, Salland en het Vechtdal tot ons klantengebied behoren. Hoewel we ook buiten deze regio komen. Het komt zelfs voor dat mensen uit Amsterdam of Den Haag hier komen en tot een aankoop besluiten. Soms omdat ze in de buurt op vakantie zijn. Of omdat hun roots hier liggen.” 

 • Ondanks dat Rutger uit een voetbalfamilie komt heeft hij zelf niet veel met deze sport. De grote toernooien volgt hij wel, maar zelf loopt hij liever hard. Ook heeft hij vroeger een paar jaar tennis gespeeld. Lianna bezocht voor de pandemie Helios regelmatig. Dat lag een hele tijd stil. Lianna is wel voornemens om de draad weer op te pakken. Lianna en Rutger hebben twee zonen. Jayden is 5 en gaat naar De Zaaier op school. De jongste telg heet Tobias en is 3 jaar oud. Zoals het er nu naar uitziet heeft de oudste geen voetbalbelangstelling. In tegenstelling tot Tobias. Die schopt nu al graag tegen een bal. Wie weet mogen we Tobias volgend jaar begroeten op de kaboutertraining.   

 • De ochtend is voorbij gevlogen. Ik heb het gevoel dat we de hele dag hadden kunnen praten. Maar ja, aan alles komt een eind dus ook aan dit gesprek. Toch maak ik nog even van de gelegenheid gebruik om Rutger en Lianna te vragen of we nog iets niet benoemd hebben. Rutger verwijst naar een opmerking in mijn inleidende praatje. Daarin benoemde ik de contactmogelijkheden die USV zijn sponsoren aanbiedt. Zoals sponsoravonden of sponsorbijeenkomsten rond een voetbalwedstrijd. “Wanneer dit soort evenementen weer doorgang vinden, zijn wij zeker geïnteresseerd om deze te bezoeken”, laat Rutger weten.

  Lianna en Rutger bedankt voor jullie gastvrijheid en het open gesprek. Ik wens jullie veel plezier in jullie werk en succes met Bos Bedden.

  Interview: Werner van der Veen  

  Bos Bedden 
  Den Hulst 33
  7711 GK Nieuwleusen
  Tel: 0529 481 223
  info@bosbedden.nl  
  www.bosbedden.nl